BBP konusunda Bahçeli'nin dediği oldu

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, BBP'nin seçime AKP listelerinden gireceğini açıkladı. 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifak’ında yer alacak BBP’nin göstereceği adaylara AKP listelerinde yer verilecek. MHP Lideri Devlet Bahçeli, ittifakta BBP'nin olmasını istemiyordu. BBP, adaylarının AKP listesinde yer alması formülü ile ittifakta yer buldu.

Yayınlanma: 03.05.2018 - 14:17
Abone Ol google-news

<video:968416>

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, "İttifak içerisinde, AK Parti listelerinden Büyük Birlik Partisi'nin göstereceği adayları milletimizin önüne, onayına birlikte sunacağız" dedi. AKP Sözcüsü Mahir Ünal ile Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Üzeyir Tunç açıklama yaptı.

"AK PARTİ LİSTELERİNDEN BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ'NİN GÖSTERECEĞİ ADAYLARI MİLLETİMİZİN ÖNÜNE SUNACAĞIZ"

Ünal, "İttifak içerisinde, AK Parti listelerinden Büyük Birlik Partisi'nin göstereceği adayları milletimizin önüne, onayına birlikte sunacağız. İttifakların ve mutabakatların önünü yasal düzenlemelerle açtık. Hüllet yapılmasın, millet iradesi üzerinden pazarlıklar yapılmasın. Malesef bu süreç gösterdi ki hem cumhurbaşkanı adayı gösterme sürecinde hem daha sonraki süreçte, bazı siyasi partiler eski alışkanlıklarını ortaya koydukları pespayelik ortada. Milletin gözü önünde cereyan etmeyen ittifaklar ancak pazarlık, masa başı tezgah olarak okunur. Kişisel hesaplarını tatmin veya kişisel hesaplarını görme peşinde olan sözde siyasetçilerin millet iredesi üzerinden yaptıkları bu pazarlıkları biz siyasi ahlakın bir parçası olarak görmüyoruz. Millet iradesi üzerinden yapılan pazarlıkları siyasi ahlakın parçası olarak görmüyoruz. Cumhur İttifakı bu milletin temsilcisidir ve lideri milletin adamı, adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır" diye konuştu.

CHP'NİN ADAYININ MUHARREM İNCE OLACAĞI İDDİALARI
CHP'nin adayının Muharrem İnce olacağı iddialarına ilişkin bir soru üzerine Ünal, "Biz şu anda kendi ittifaklarımızı oluşturuyoruz. Seçime yönelik hazırlıklarımızı yapıyoruz. Son 15 günde ana muhalefet kanadında olup bitenler, cumhurbaşkanlığı adayı gösterme, milletvekili gönderme... Türkiye'nin gündemini ve siyasetini rehin almaya hakları yok. Bizim sorumluluklarımız var, Türkiye'ye dair hayallerimiz var. Biz daha çok bunlarla ilgiliyiz" dedi.

"BAHÇELİ'NİN BU HASSASİYETİNE KATILIYORUZ"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçmenlere ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendirmesi istenen Ünal, "Sayın Bahçeli 'Tartışılsın diye söylüyorum' dedi. Bir hassasiyete dikkat çekti. Son derece önemli bir konu. 'FETÖ terör örgütünün bu süreçleri sabote etmesi, organizasyon içinde olması ihtimali var mı? Devletimiz hassasiyet götermeli' dedi. Bahçeli'nin bu hassasiyetine katılıyoruz" dedi.

Bahçeli'nin 100 bin imza çıkışına Akşener'den jet yanıt

BBP İTTİFAKTA İSTENMİYORDU

AKP-MHP arasındaki ittifak heyetinde yer alan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, ittifaka BBP'nin dahil olup olmamasına ilişkin yaptığı açıklamada "MHP olarak çok uygun olmayacağını düşünüyoruz" demişti.

DESTİCİ: SADECE BİR SİYASE PARTE DEĞİLİZ

BBP lideri Mustafa Destici, MHP'nin bu açıklamasına “Bu konuda düşüncelerimizi sizinle paylaştık. Cumhur İttifakı içerisinde olduğumuzu söyledik. Yalnız bazı kavramlar üzerinde daha net şeyler söylememiz gerekiyor. Bu Büyük Birlik Partisi 25 yıllık bir siyasi harekettir. Dikkat edin, bizler sadece bir siyasi parti değiliz biz dinamik bir siyasi hareketiz. Bu yüzden Büyük Birlik Partisi olumlu enerji üreten ve sinerjisi de olan bir harekettir.

Bahçeli'nin 'onlar olmasın' dediği BBP de erken seçim mağduru: Durumumuz belli değil


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler