Ve o soru Meclis'te: İsrail savaş jetlerinin yakıtları Türkiye'den mi?

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, "Gazze'ye hava saldırısı düzenleyen İsrail savaş uçaklarının yakıtları Türkiye'den mi sağlanmaktadır?" diye sordu.

Yayınlanma: 21.07.2014 - 11:19
Abone Ol google-news

CHP'li Aylin Nazlıaka, Dışişleri Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"2010 yılından sonra İsrail'le feshedilen askeri ve ekonomik anlaşma var mıdır? Hangileridir?

Gazze'ye hava saldırısı düzenleyen İsrail savaş uçaklarının yakıtları Türkiye'den mi sağlanmaktadır? 2011-2014 yıllarında limanlarımız üzerinde İsrail'le ne kadar akaryakıt gönderilmiştir? Türü ve miktarı nedir? Bu sevkiyatlar ne zaman yapılmıştır?

AKP hükümetleri döneminde İsrail'le yapılan askeri ve ekonomik anlaşmalarının sayısı nedir? Hangi yıllarda yapılmıştır? İptal edilen anlaşma var mıdır?

AKP'nin geçmişte, İsrail'in üye olması için OECD vetosunu hangi gerekçe ile kaldırmıştır? Geçmiş hükümetlerin bu vetoyu kaldırmama gerekçesi nedir?

AKP döneminde bu gerekçeler ortadan mı kalkmıştır?

Başbakan'ın Davos'taki çıkışından sonra İsrail'le yükselen bir ticaret hacmimiz olduğu iddia edilmektedir. Bu artan ticaret hacimleri hangi kalemleri kapsamaktadır? 2009-Temmuz 2014 döneminde İsrail ile ticaret hacmimiz ne olmuştur?

Bir taraftan kamuoyunda İsrail karşıtı politikalarla oy toplamaya çalışırken diğer taraftan İsrail'le ticaret hacmini artırmak ve askeri anlaşmalara hız vermek ikiyüzlü bir politika değil midir?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon