Muharrem İnce: HDP’liler de, MHP’liler de bu memleketin evladı

Baba ocağı Yalova'ya gelen Muharrem İnce için kentte olağanüstü bir hareketlilik yaşandı. Elmalık Köyü'nde hemşehrileri ile bir araya gelen İnce'nin çocukluk arkadaşlarıyla anıları eğlenceli anlara neden oldu. Babası Şerif İnce'nin de mezarını ziyaret eden Muharrem İnce'nin hedefinde Erdoğan vardı. İnce, "Sen düşersen avro düşer, dolar düşer, mazot düşer..." dedi.

Yayınlanma: 05.05.2018 - 13:06
Abone Ol google-news

<video:969565>

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bugün baba ocağı Yalova'da miting düzenledi. Kentte İnce için olağanüstü hereketlilik yaşandı. Yollar temizlendi, İnce için kent bayraklarla donatıldı. Hazırlıkların ardından binlerce Yalovalı Muharrem İnce için toplandı.

 

 

<video:969465>

"Bugünleri görmeni isterdim baba"

 İlk olarak Elmalık Köyü'nde hemşehrileri ile bir araya gelen İnce'nin çocukluk arkadaşlarıyla anıları eğlenceli dakikalara sahne oldu. İnce, önce baba evine gitti. Ardından da babası Şerif İnce'nin  mezarını ziyaret etti.  İnce'nin, dua okuduktan sonra, " Bugünleri görmeni istrerdim baba" sözleri dikkat çekti.

<video:969479>

Muharrem İnce'nin baba ocağı Yalova'da yaptığı konuşmadan başlıklar şöyle:

 "Bahçeli'ye yanıtı Yalova'lı ülkücüler verir"

-Önce içeride birlik: Kürtle Kürdü Çanakkale'de olduğu gibi kol kola yapacağım. Trump'a, Putin'e sonra sıra gelecek. Dün yine üzen bişey oldu. Bahçeli benim MHP'ye husumet beslediğimi söylemiş. Bakın ona cevabı Yalovalı ülkücüler verir. Yalova'da ikinci seçimlerde bize oy verdiler. Görüşmeleri ben yaptım. Sayın Bahçeli, şehitlere kelle diyene partini yaslıyorsun. İtirazım sanadır.19 Ağustos 1929'da kaderi değişmiştir bu şehrin. Atütürk 339 gün Yalova'da konaklamıştır. Türk Dil Kurumu'nun temellerini burada atmıştır. Kuran'ın Türkçeleştirme çalışmaları burada yapılmıştır. İran Şahı'nı, İngiliz Kralı'nı, Afgan Kralı'nı burada ağırlamıştır. Tarih tekrarlıyor. Dün  Yalova sokaklarında, rahmetli İsmail Cem'in vekil olduğu dönemde, ben de bir genç olarak el broşürlerini dağıttığımı biliyorum."

 "Beni seçtiğinizde en kısa sürede parlementer sisteme gececeğiz"

"36 yıl sonra rozetini çıkardım genel başkanıma teslim ettim. Partinin Cumhurbaşkanı olmaz. Beni seçtiğinizde en kısa sürede parlamenter sisteme geçeceğiz. O sarayda asla oturmayacağım. Orayı ben aslında iyi bir emlakçı arıyordum satacaktım ama milletvekili arkadaşlar karşı çıktı. Orayı yüksek puanlar almış öğrencilere üniversite yapacağım. Ben de Çankaya Köşkü'nde oturacağım."

"Saray'ı hemen boşalt Yalova'dan abim gelecek"

"Muharrem İnce bu işi başarabilir mi? Bakın anlatayım. Ben ondan 5 ay önce milletvekili oldum. Ondan kıdemliyim. 16 senelik milletvekiliyim. Sonra benim diplomam var daha ne olsun. Bu çocukların zekalarına güveniyorum. Akşam sosyal medyayı dolaştım. Bakın ne yazmış, kiracısını çıkarmak isteyen ev sahibi gibi, 'Sarayı hemen boşalt Yalova'dan abim gelecek."

 "Pazartesi günü mal varlığımı basına göndereceğim"

"Size iki sözüm var. Terör nereden gelirse gelsin kararlı şekilde mücadele edeceğim. İki yolsuzlukla mücadele edeceğim. Pazartesi günü mal varlığımı basına göndereceğim. Milletkvekili olduğumdan bu yana mal varlığımda ne artmış. Bir iki artış var. O da babamdan miras kalan mallar. Yanlış anlaşılmasın.

Cumhurbaşkanı olduktan sonra Yalova'ya ne yapacağımı merak ediyorsanız onu da anlatayım: Yalova'ya Tıp Fakültesi açacağım ve Yalova'nın sivil bir havalimanı olacak. İnce, "Sakarya'ya ne yapacaksın söyle" diyen vatandaşa, "Ne yapacaksın önce gidip bahşiş mi alacaksın. Benle Mecliste 550 vekil uğraşamadı sen mi başa çıkacaksın" sözleriyle espiri yaptı.

"HDP’liler de, MHP’liler de bu memleketin evladı"

İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

"HDP’liler de, MHP’liler de bu memleketin evladı. Adil yarış yapacaksak Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ile uğraşma, Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde tutma. Gel erkekçe yarışalım."

"Bana hakkınızı helal eder misiniz?"

"Başınızı hiç öne eğdirmedim. 5 dönem beni seçtiniz. 16 yıl vekillik yaptım. Şimdi değilim bana hakkınızı helal eder misiniz?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler