İhsanoğlu'na bir destek daha

Eski Refah Partili (RP) milletvekillerinden Mehmet Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklediğini açıkladı.

Yayınlanma: 21.07.2014 - 15:28
Abone Ol google-news

Swiss Otel'de, İhsanoğlu ile bir araya gelen Bekaroğlu, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Bekaroğlu, İhsanoğlu'nun, Türkiye'nin önemli değerlerinden biri olduğunu ve kişiliğine kimsenin itirazının bulunmadığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, giderek tek adam yönetimine, fiili bir başkanlık sistemine doğru Türkiye'yi taşıdığını belirten Bekaroğlu, "Bu sistemi alacağı oya göre resmileştirecek. Gerginlik üzerine kurmuştur, Türkiye'de müthiş bir kutuplaşma vardır. Bir siyasetçi, entelektüel, bu ülkede yaşayan bir insan olarak, ben bundan endişe ediyorum" dedi.

Bekaroğlu, İhsanoğlu'nun ise parlamenter sistemi savunan bir aday olduğunu belirtti.

Parlamenter sistemin Türkiye için en uygun sistem olduğunu savunan Bekaroğlu, "Sayın Erdoğan çok iyi bir insan olabilir ama neticede insan. Eğer onu başka güç, kuvvet uyarmayacaksa, denetlemeyecekse yanlış yapar, bugüne kadar yaptığı onlarca yanlış gibi" değerlendirmesinde bulundu.

"Teşekkürlerimi ifade ediyorum"

Bekaroğlu, "İhsanoğlu'nun parlamenter sistemi savunuyor olması, buna uygun bütün Türkiye'nin cumhurbaşkanı olacağını ve halk adına seçilmiş hükümetleri, hatta devlet kurumlarını denetleyeceğini düşündüğümden dolayı kendisini destekliyorum" diye konuştu.

Ekmeleddin İhsanoğlu da Türk siyasi hayatının önemli simalarından Bekaroğlu'nun bir entelektüel olarak da çok kıymetli olduğunu kaydetti.

Bekaroğlu'nun, toplumun kanaat önderleri arasında önemli bir yerinin olduğunu belirten İhsanoğlu, verdiği destek dolayısıyla teşekkür etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler