Flaş açıklama: Bayram tatili kaç gün?

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 21.07.2014 - 19:43
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.  İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinen  Arınç, "İsrail’in Filistin halkında karşı uyguladığı katliamı lanetliyoruz. Bununla ilgili olarak 3 günlük yas ilan edilmesi kararı alındı. Yarın sabah itibariyle uygulamanın başlayacak bir yas kararı alınmıştır" diye konuştu.

Bülent Arınç'ın açıklamalarından satır başları;

SOMA'DA ZARAR GÖREN ESNAFIN HALK BANKASI'NA OLAN BORÇLARI 1 YIL ERTELENDİ

Soma faciasından zarar gören esnafın Türkiye Halk Bankası'na olan borçları faizsiz olarak bir yıl ertelendi.

BAYRAM İZNİ KAÇ GÜN OLACAK?

Önümüzde ramazan bayramı var. Perşembe ve Cuma günlerinin idari izinli sayılıp sayılmayacağı konusunda bir beklenti oluşmuştu. Hayır sayılmayacak. Bayram 30’u akşamı bitmiş olacak. Bayram süresince köprü ve otoyollardan geçiş ücretsiz olacaktır.


GAZZE'YE KARA HAREKATI

İsrail’in Filistin halkında karşı uyguladığı katliamı lanetliyoruz. Bununla ilgili olarak 3 günlük yas ilan edilmesi kararı alındı. Yarın sabah itibarıyla uygulamanın başlayacak bir yas kararı alınmıştır.
Ateşkes görüşmelerini destekliyoruz. İsrail Filistin halkına toplu cezalandırma şeklindeki uygulamalarına son vermelidir.

Türkiye bu saldırganlık karşısında ilkeli bir tutum izlemiştir. Güçlünün değil haklının yanında yer almıştır. TİKA Filistin Koordinasyon Ofisi ilk etapta 1 milyon dolarlık yardım malzemesinin ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için çalışmalara başlamıştır. AFAD da 1,5 milyon dolarlık bir yardımda bulunmuştur.

Arınç, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TİB’İN MİT’E DEVRİ

Böyle bir husus görüşülmedi. Sayın Başbakanımız bunları birleştirme amaçlı bir düşünceden bahsetmiş olabilir. Ancak bu konu gündeme gelmedi.

İSRAİL’E YÖNELİK SOMUT BİR YAPTIRIM OLACAK MI?

Şüphesiz bunlar da konuşuldu. Bizim İsrail’in ne OECD’ye üyeliği konusunda ne de başka bir konuda tek başına bir tasarrufumuz olmamıştır.

IŞİD’İN ELİNDEKİ KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARI

Şoför arkadaşlar ailelerine kavuştular. Ancak konsolosluk görevlilerimizle ilgili bir gelişme yaşanmadı. İnşallah sabırlarının çok zorlandığı bir zamanda bu yurttaşlarımızın sevineceği günlerin yakın olmasını diliyorum ama şu an itibarıyla böyle bir müjde veremiyorum.

KERRY TÜRKİYE’YE GELECEK Mİ? 


Sayın Kerry’in ziyaret yapacağı ülkeler arasında Türkiye yok. 

MECLİS KAPANMADAN ÇALIŞACAK MI?

Meclisin içtüzüğüne uymayan tartışmalarla bir sinir harbi yaşanıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi halkımızın menfaatine yönelik yasaların çıkması için yoluna devam ediyor. Meclisin tatile çıkması da öngörülüyor. Ama  yasa görüşmeleri devam edecekse bayram nedeniyle ara verilecek ve sonra çalışmalara devam edilecek.

MAVİ MARMARA GÖRÜŞMELERİ

Görüşmeler neredeyse bitmişti sonra bu olaylar çıktı. Bu olaylar üzerine bunu imzalama durumu yok. Bu katliam karşısında adeta soykırıma dönüşen bu vahşet karşısında bizim İsrail tarafıyla böyle bir tazminat anlaşmasını imzalamamız söz konusu değil.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler