İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekili CHP'ye geri döndü: Görev tamam

İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekili CHP’ye geri döndü. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "15 arkadaşımız bugün istifalarını vereceklerdir" dedi. Özgür Özel ise Demokrasiye kurulan tuzağı bozan 15 milletvekili arkadaşımız bugün yeniden partimize döndüler. 24 Haziran'a kadar konulmak istenen tüm engelleri aşacak, 25 Haziran'da tek adam rejiminden ülkemizi kurtaracağız" diyerek, "Görev tamam" ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 10.05.2018 - 11:44
Abone Ol google-news

<video:971966>

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye katılan 15 milletvekili partiye geri döndü. 

'Görev tamam'

CHP'den, İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekilinin partiye dönmesi için CHP grup başkanvekilleri ile toplantı yapıldı. Saat 11.00 itibarı ile 15 milletvekili ile grup başkanvekilleri bir araya geldi. Toplantının ardından vekiller CHP'ye geri döndü.  

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel TBMM'de açıklamalarda bulundu.

 Özel, "Gittikleri şehirlerde alkışlarla karşılandılar. Esnaflar yemekten para almadılar. Onların gözyaşları ile alay etmeye kalkanlar oldu. Oluşan olumlu iklim havayı saraydan yana değil bizden yana estirdi. Artık sarayın oyunlarının bozulduğu bir kilometre taşını bugün burada koyuyoruz. O gün 'sarayın planları yine mi gerçek olacak?' havası hakimken, artık planları bozanlar var. Milletin ittifakı için, demokrasiden yana umut besleyen herkesin yüzünün gülmesi için hepimiz tamam diyoruz. Görev tamam. Arkadaşlarımızı yuvaya dönüyorlar. Bütün Türkiye, görev tamam, 15'liler geriye dönüyor diyebilecek. Tarih onları bu kutlu görevle anacak." dedi. 

<video:971979>

Çıray: Keşke ihtiyaç duyulmasaydı

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray ise ''Bugün burada yaşadığımız bu gurur verici tablo, Türk siyaseti demokrasisi adına bir utanç tablosudur. Keşke OHAL içinde seçime gitmeseydik de Türk demokrasisi ve seçim süreci bu tür ihtiyaçları ortaya çıkarmasaydı. Samimiyetle bu demokrasi mücadelesinde bu hadisenin gelişmesinin önünü açan Kemal Kılıçdaroğlu’na, 15 milletvekiline Türk milleti ve demokrasisi adına sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum'. Bu seçimler, ikinci tura kalmayacak ve Sayın Erdoğan birinci turda başkanlık seçimini kaybedecek" diye konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL ALNINDAN ÖPTÜ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel milletvekillerini "Alınlarından öpüyorum" dedi ve öptü.

İŞTE O 15 İSİM

"Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Güler ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş."

NE OLMUŞTU?

15 CHP'li milletvekili İYİ Parti'nin hem seçime girebilmesi hem de Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için CHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçmişti. Ancak hem İYİ Parti'nin seçimlere girebilmesinin kesinleşmesi hem de Meral Akşener'in 100 bin imzayı geçmesinin ardından onun da Cumhurbaşkanlığı adaylığının kesinleşmesiyle bu 15 milletvekilinin CHP'ye tekrar dönmesi kararlaştırıldı.

AĞLAMIŞTI..

CHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye katılan milletvekilleri arasında yer alan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in gözyaşlarını tutamadığı görülmüştü. İYİ Parti'ye gözyaşları ile geçen Gürer'in CHP'ye dönüş açıklaması sırasındaki mutluluğu yüz ifadesine de yansıdı.

<haber-yatay:972097>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler