‘Millet’in Kürt açılımı: Hakkâri'de İzmir Marşı

Önceki gün Demirtaş’ı ziyaret eden Muharrem İnce, dün de Hakkâri’deydi. İnce, “Bir sorunumuz var. Kürt sorunu, açık yüreklilikle söyleyelim. Asıl Kürt sorunu, ahlak sorunudur. Politikacılar gelir burada Kürtlerin hoşuna gidecek şeyler söyler. Sonra unutur. Bu konuşmayı Rize’de yapamazsam siyaseti bırakırım” dedi.

Yayınlanma: 10.05.2018 - 14:31
Abone Ol google-news

<video:972156>

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Hakkâri’den Türkiye’ye seslendi. Alanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yuhalayanları engelleyen İnce, “Yuh yok. Emeklilik günleri gelmiş birini yuhalamayın” dedi. İnce Erdoğan’ın açıkladığı manifesto için de ‘iflas belgesidir’ dedi. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce, Hakkari Cumhuriyet Meydanı’ndan seslendi. İnce’nin sözlerinden satırbaşları şöyle:

<haber-dikey:972167>

Barış köprüsü için Hakkari’deyim: Dün Edirne’deydim. Bugün Hakkâri’deyim. Akşam Trabzon, Rize’deyim. Yarın akşam Antalya’daydım. Bir kardeşlik köprüsü kurmak için Hakkâri’deyim. Benim projem, bizim projemiz hafriyat değil, bizim projemiz, huzur projesi. Beraber yaşama, kardeşlik projesi. Bizim projemiz köprü yol değil. Bunlar kolay iş. Birinci köprüyü Demirel 50 yıl önce yaptı, ikinci köprüyü Özal yaptı, üçüncü köprüyü Erdoğan yaptı. Dördüncü köprüyü de İnce yapar. Türkiye’nin normalleşmeye, barışmaya, kardeşliğe, demokrasiye, özgürlüğe ihtiyacı var. Bunu gerçekleştireceğiz. Kimseyi dışlamadan, elinin tersiye itmeden, ötekileştirmeden, herkesi severek.

Kürt sorunu ahlak sorunudur: Bir sorunumuz var. Sorunumuz Kürt sorunu, açık yüreklilikle söyleyelim. Asıl Kürt sorunu ahlak sorunudur. Politikacı Diyarbakır’a, Hakkâri’ye gelir güzel laflar eder, Kürtlerin hoşuna gidecek laflar. Sonra başka yere geçer orayı unutur bir anda bambaşka bir adam olmuş. Ben size söz veriyorum, burada yapacağım konuşmayı Rize’de yapamazsam bu siyaseti yapmam.

Hakkarili kadınlar yöresel kıyafetleri ile kürsüde Türk bayrağı salladı

Sorunlara 3B çözümü: Bu sorunları nasıl çözeceğiz? Bursa’nın B’si. Üç B ile çözeceğiz. Bir; barışacağız. İki; Büyüyeceğiz. Üç; Bölüşeceğiz, yani adil paylaşacağız. Gönüllerde, yüreklerde, sokaklarda, meydanlarda barışcağız. Ekonomimiz, demokrasimiz geliştikçe yargımıza saygı duyuldukça, dış yatırımcı gelecek “Türkiye demokratik uygar bir ülke, mahkemelerine saygı duyulur” buna inanacak, ekonomimiz büyüyecek. Ekonomimiz büyüdükçe gelirimiz artacak. Bu geliri, adil, eşit, hakkaniyetli şekilde dağıtacağız. Hakkârili de bundan payını alacak. Gönül köprüleri kuracağız. Hakkâri’de liseye giden Berfin kızımız, Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne gidip Yalova’ya vali olmanın hayalini kuracak. Bunu başarabiliriz. Kuşkunuz olmasın. Bunları yaparken, Türkiye’yi barıştırırken, büyütürken önümüze sorunlar çıkacak. Emperyalist güçler, yabancılar, iç düşmanlar çıkacak. Ölümü göze almak gerekecek.

Muharrem İnce Erdoğan'ı yuhalayanları uyardı - VİDEO

<video:972202>

Başörtüsünün geri dönüşü yok: İnsanları korkutuyorlar. CHP gelirse sizin başörtünüzü çıkarır diyorlar. Yalan. 81 milyona söz veriyorum. Bu konu kapanmıştır.

Emeklilik dönemi: Erdoğan ilk yıllarında çıraklık, sonra kalfalık, sonra ustalık dönemim, dedi. Şimdi hep birlikte onun emeklilik dönemini hazırlayacağız.

Selo başkan gelsin yarışsın: (‘Selo başkana özgürlük’ sloganları üzerine) Cumhurbaşkanı adayı tutuklu olmaz kardeşim. Gelsin yarışsın. Ben öyle adaletsizlik istemem. 2002’de Erdoğan milletvekili olamadı anayasayı değiştirdik milletvekili olsun diye. Orada Erdoğan vekil olsun diye oy verenlerden birisiyim. Yarış adil olacak. Temel Bey, Meral Hanım, Selahattin Bey, Erdoğan bir yerde gezecek, İnce bir yerde gezecek, herkes yarışacak.

Ahmed Arif şiiri okudu: 15 yaşında bir çocuk olarak beni etkileyen Diyarbakırlı Ahmed Arif’in dediği gibi, “Haberin var mı taş duvar/ Demir kapı kör pencere/Yastığım ranzam zincirim, Uğruna ölümlere gidip geldiğim/Zulamdaki mahzun resim.”

Erdoğan’danba yrak sorusu

“Sayın Erdoğan’la akşam konuşurken aramızda geçenleri, memleketin sorunlarını konuştuk ama ne ben ne de o basına yansıttık. Ama bana sorduğu bir soruyu açıklamam lazım. Bana kinayeli bir şekilde “Yarın Hakkâri’ye gittiğinde orada Türk bayrağı olacak mı?” dedi. Ben de “Tabii olacak” dedim. Kameralar göstersin de Sayın Erdoğan da görsün.”

Manifesto değ iliflas belgesi

“Erdoğan, geçtiğimiz günlerde bir manifesto açıkladı. Manifesto gelecek bildirisidir. 16 yıldır iktidarda olan birisi ‘ben gelecekte şunu yapacağım’ diyebilir mi? Diyemez. Manifestoyu o açıklayamaz. Manifesyoyu ben açıklarım. O ancak iflas belgesi açıklayabilir. İflas belgesidir onunki.”

 

 İnce mal beyanını paylaştı - VİDEO

<video:972154>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon