AKP'den Muharrem İnce'ye yeniden yargılama yanıtı

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin gazetemizden Aykut Küçükkaya'ya yaptığı açıklamadaki"Yargı bağımsız olacak. İsterse beni de Erdoğan'ı da yargılar" sözlerine yanıt verdi.

Yayınlanma: 10.05.2018 - 18:28
Abone Ol google-news

<video:972345>



AKP Sözcüsü Mahir Ünal MYK sonrası açıklamalarda bulundu. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Erdoğan'ın telaş içinde olduğunu belirterek, "Bence hiç telaşa gerek yok. Bizim derdimiz devri sabık yaratmaki intikam almak değil. Biz bağımsız bir yargı tesis ediyoruz. Bu bağımsız yargı Erdoğan'ı da yargılamak isterse yargılar, beni de yargılamak isterse yargılar, o yargının işi" demişti.

İNCE'NİN YENİDEN YARGILAMA SÖZLERİNE YANIT

İnce'nin sözlerine yanıt veren Ünal, "Muharrem İnce’nin bu sözünü sanırım herhalde kendi tabanına dönük bir söylem olarak görmek lazım. Hani Nasreddin Hoca’nın peşin parayı gördün nasıl da gülüyorsun demesi gibi muhatabına… Yani seçimi kazanmış sa seçim sonrasını mı düşünüyor? Öncelikli olarak sayın Muharrem İnce’nin kendi partisinde verdiği genel başkanlık mücadelesini kazansın, sonra Türkiye’yi konuşuruz. Çünkü Cumhurbaşkanlığı siyasi partilerin genel başkanlarının iktidar olma iddiasıdır. Eğer bir siyasi parti, kendi genel başkanını cumhurbaşkanı adayı göstermiyorsa yeni sistemde iktidar olma iddiası yok demektir. Eğer bir genel başkan kendisine rakip olarak çıkan, kendi partisi içerisinden birisini cumhurbaşkanı adayı olarak gösteriyorsa bu da ondan kurtulmak istediği anlamına geliyor demektir.

Önce isterseniz bu meseleleri kendi içlerinde konuşsunlar, karar versinler. Ondan sonra 24 Haziran sonrası duruma dair bir takım değerlendirmelerde bulunsunlar. Şunu da ekleyeyim, bu süreç bir şeyi daha göstermiştir. Cumhurbaşkanı adayı konusunda bir türlü, hani çatıydı, kapıydı, pencereydi… Bir uzlaşmaya varamayan, daha sonra Meclis’e dönük bir şeyler yapalım diyerek kendi aralarında ittifak oluşturan siyasi partilerin bu süreçteki girişimleri, az önce ifade ettiğim vekil alışverişleri, getirip götürmeleri göstermiştir ki bu ülkede, bu ülkeyi yönetebilecek böyle zor bir coğrafyada bu ülkeyi taşıyabilecek, 2023’e 2053’e taşıyabilecek kadrolar ak kadrolardır. Lider de Recep Tayyip Erdoğan’dır. Eski sisteme dönmeyi vizyon edinmiş, Erdoğan’ı yıkmayı hedef edinmiş kadroların Türkiye’yi yönetme gibi bir iddiası zaten olamaz."



SEÇİM BEYANNAMESİ

Aday tanıtım toplantısını 25 Mayıs günü yapacağız. 25 Mayıs günü hem genel olarak kampanyanın kurumsal kimliğini de sizlere sunmuş olacağız. 25'in de sizlerle seçim beyannamemizi paylaşacağız.

Türkiye'ye dönük ne büyük vaadiniz nedir diye sorarsanız, Türkiye'yi şaha kaldıracak idari sisteme ihtiyacımız vardı. Bütün alanlarda bu yeni idari sistem nasıl olacak seçim beyannamemiz bunu da anlatacak.

Sayın Muhharrem İnce dün cumhurbaşkanımızı ziyaret etti. Görüşme sıcak bir ortamda gerçekleşti. Sayın cumhurbaşkanımızla BBP'yi ziyaret ettik, nezaket ziyaretiydi.

Salı günü grup toplantısında millet iradesini egemen kılma mücadelesini veren bir siyasi parti olarak Cumhurbaşkanımız bu millet tamam derse tabi tamam deriz, devam derseler de devam ederiz dedi.

 “HAKKARİ'DE TÜRK BAYRAĞI OLACAK MI?” 

Ünal ayrıca, 'Bugün Sayın Muharrem ince, “Hakkari’de Türk bayrağı olacak mı” diye sordu Cumhurbaşkanı dedi. Ne dersiniz?' sorusuyla ilgili, "Güzel gelişme derim. Tabii ki bir cumhuriyetin kuruluşunda halk fırkası ismiyle var olan bir partinin Hakkari’de PKK’nın siyasi uzantısı niteliğindeki bir partinin adeta taaddüdü ile miting yapmış olması geçmişte herkesin içini acıtmıştır. Bugün bu şekilde miting yapıyor olmaları da aynı zamanda, sabah akşam meşruiyetini tartışmaya açtıkları ve kurumsal itibarıyla sabah akşam adeta itibarsızlaştırma söylemi kullandıkları devletin ne kadar güçlü olduğunu, bölgede teröristlerin bırakın şehri, kırsaldan bile temizlendiğini bölgede artık terörle mücadelenin sonunda nasıl güvenli hale geldiğini bölgeye gittiğinizde görüyorsunuz." yanıtını verdi.

15 CHP'Lİ MİLLETVEKİLİN GERİ DÖNMESİ

Milletvekilleri döndü. Bir siyasetçi olarak bir taraftan bu meseleye üzüleyim mi komik hale gelmesi nedeniyle güleyim mi karar veremedim. Her halukarda millet iradesinin pazarlık malzemesi yapılmaması anlaşılması gerekiyor. Pazarlık her zaman parayla olmaz Güneş Motel'de olduğu gibi. En çirkin pazarlık parayla yapılan pazarlık değildir. Milletin iradesi üzerinden yapılan pazarlıktır.

Cumhurbaşkanımız aynı zamanda Ruhani ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede bölgede yaşanan son dönemlerdeki gelişmelerin değerlendirilmesi niteliğindeydi.

SEÇİM BEYANNAMESİNDE NE TÜR VAATLE OLACAK?

Ekonomiye dönük ne tür vaatlerimizin olduğunu 25’inde sizlerle paylaştığımızda açık bir şekilde göreceksiniz. Seçim beyannameleri seçim malzemesi değil, ihtisas sahibi dünyada ve Türkiye’de, Türkiye2nin 5 yıl 10 yıl rotasını öğrenmek isteyen ve özellikle iktidar partisinin önümüzdeki 5-10 yıl hangi alanda hangi devam edecek yazılmış referans metinlerdir.

Şehir, çevre, kadın, çocuk… Aynı şekilde gençler; bunlara dönük önümüzdeki 5 yıl 10 yıl neler düşünüyoruz bunu anlatacağız.

Ekonomiyle ilgili sorduğunuz soruyu ben diğer sözcü meslektaşım, sayın Bekir Bozdağ’a bırakayım müsaadenizle.

ANKET ÇALIŞMASI VAR MI?

Tabi ki sahayı sürekli olarak kontrol ediyoruz. Kontrol etmek seçim süreçlerinde çok kritiktir. Çünkü iletişim stratejisini sahadaki algının üzerine kurmazsanız yanlış bir iletişimi içine girebilirsiniz. Bütün bu süreçlere dahil, sahadan sadece rakam değil… Şöyle yapmıyoruz ki, “AK Parti’nin oyu ne kadar” Biz daha çok saha araştırmalarında vatandaşımızın halkın olaylara verdiği tepkinin yönünü gerekçesini ve sebeplerini anlamaya çalışıyoruz. Şu anda elimizde alacağımız oya ilişkin en son paylaştığım rakamdan sonra güncel bir rakam yok."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler