HDP'li Beştaş'ın kardeşine sosyal idam

HDP Grup Başkanvekili Beştaş’ın KHK ile ihraç edilen nefrolog kardeşi, “Dosyamda sadece ablamla kan bağım yazıyor. Bu bir sosyal idamdır” dedi.

Yayınlanma: 11.05.2018 - 23:11
Abone Ol google-news

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, kardeşi nefrolog DR. Ramazan Danış’ın KHK ile ihraç edildiğini, dosyasında sadece “HDP milletvekili Meral Danış Beştaş’ın kardeşi” ifadelerinin yazdığı açıkladı. Diyarbakır’da görevli olan doktor Ramazan Danış da, hakkında hiçbir adli ve idari soruşturmanın olmadığını, savunmasının bile alınmadığını söyledi.

Başarılı kariyerine rağmen

Meral Danış Beştaş’ın kardeşi Ramazan Danış, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzmanlığını İç Hastalıkları Bölümü’nde, yan dalını ise Nefrolojide yaptı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Organ Nakli Mesul Müdürlüğü, Nefroloji Bölümü Eğitim Sorumluluğu görevlerini yürüttü. Aynı hastanenin Etik Kurulu Başkan Yardımcılığı, Eğitim Planlama Kurulu Başkan Yardımcılığı sorumluluklarını üstlendi. Uluslararası hakemli dergilerde onlarca eser yayımlandı. Danış, aynı hastanedeki görevinden 29 Ekim 2016’da çıkarılan 675 nolu KHK ile görevinden ihraç edildi.

<haber-dikey:973177>

‘Profesörlüğüm verilmedi’

Ramazan Danış, Cumhuriyet’e, hakkında ne idari ne de adli bir soruşturma olduğu bilgisini verdi; “Doçent olarak çalışıyordum. Doçentlikte 5 yılı geçince profesörlük kadrosu gelmeliydi. Profesörlükte sınav yoktur, kadro açılır, başvurulur. Ama bana kadro gelmedi. Profesörlüğüm hak ettiğim halde verilmedi” dedi. İhracındaki ‘kardeşlik gerekçesi’ ile ilgili olarak da Danış, “Bu zaten sürekli konuşuluyordu. Sadece Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyesiyim. İllegal hiçbir bağım olmadı. Akademik hayatımı nefroloji ve dahiliye üzerine kurdum. Çok sayıda yazılarım, çalışmalarım var. Hakkımda idari soruşturma yok. Savcılığa başvurduk, adli bir soruşturma da yok. İhracıma ilişkin savunmam bile alınmadı. Özel hastanelerde, danışmanlık dışında, hiç çalışmadım. Hep kamuya hizmet ettim. Sonuç bu” dedi. Hastanesinde Dahiliye bölümü şefliği yaptığını, bunu Sağlık Bakanlığı’nın açtığı sınavla aldığını, hastanenin ilk organ naklini yapan ekibin başında olduğunu belirten Danış, “OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’na da, başvurular alınır alınmaz hemen başvurdum. Oradan hiçbir haber yok. “İnceleme devam etmektedir” deniliyor. Komisyon bu hızla giderse 70 yaşına geldiğimde belki iade edilirim” diye konuştu.

‘Bölgede nefroloji uzmanı çok az’

Ramazan Danış, “Sadece ben cezalandırılmadım. Orada gariban hastaların, mazlum hastaların tümünü cezalandırdılar. Bu bölgede nefroloji uzmanı çok az. Şu an özel bir hastenede çalışıyorum. Orada da sorun çıkardılar. Yan dalım nefroloji, anadalım olan dahiliyede çalışmak için Sağlık Bakanlığı’ndan izin isteniyor. İstediğim izin ihraç edildiğim günden bu yana masalarında bekliyor” ifadelerini kullandı.

'Kardeşimin dosyasına AKP'lilerin eliyle ulaştım'

Beştaş, önceki gün, OHAL KHK’leri ile ilgili partisinin grup önerisinin Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri sırasında olayı şöyle anlatmıştı: “Benim kardeşim profesör ve doktor, nefrolog, ihraç edildi üçüncü kararnamede ve dosyasına bizzat AKP’lilerin eliyle ulaştım. Yanında tek bir not var ‘HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın kardeşi’ diye. Ben bir milletvekiliyim ve halkoyuyla seçildim. ‘HDP milletvekilinin kardeşidir’ diye bir milletvekilinin kardeşi bir profesör bile ihraç ediliyorsa, diğer vatandaşlara yapılanların sınırını zaten tartışmaya gerek yoktur. İltisak diye bir kavram çıkarıldı, herkes ihraç edilebilecek bir aşamaya getirildi. Hükûmet, seçime giderken bu zulmü, bu zorbalığı durdurmak yerine hâlâ arkasında duruyor.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler