‘İlk işimiz OHAL’i kaldırmak’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'CHP Yurtdışı Birlikleri 2018 Genel Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, "25 Haziran sabahı uyandığımızda ilk iş, OHAL'i kaldırmak olacak" dedi.

Yayınlanma: 12.05.2018 - 23:56
‘İlk işimiz OHAL’i kaldırmak’
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe’de CHP Yurtdışı Birlikleri 2018 Genel Değerlendirme Toplantısı’na ve Maltepe Belediyesi’nin hak sahibi ailelere destek sunmak amacıyla hayata geçirdiği Aile Sigortası projesinin tanıtım törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, “25 Haziran sabahı uyandığımızda ilk yapacağımız iş OHAL’i kaldırmak olacaktır. Olağanüstü hal olmayacaktır. Bu ne demektir? Bütün dünyaya şu mesajı veriyoruz demektir: Türkiye’ye bahar geldi, Türkiye’ye demokrasi geldi, Türkiye’ye özgürlük geldi. Türkiye 25 Haziran’da yeni bir sabaha uyandı”diye konuştu.

Demokrasiye ihanet etmek istediler. 15 milletvekilimizi görevlendirdik, demokrasiye yapılan ihaneti boşa çıkardık” diyen Kılıçdaroğlu, “Sayın Muharrem İnce ‘tarafsız olacağım’ dedi, yakasındaki CHP rozetini çıkardı. Bir ezberi daha bozdu. Dün akşam kadınlarla bir toplantımız vardı. AK Parti’li bir kadın şunu söyledi: ‘Siz neden cumhurbaşkanı adayı olmadınız?’ Şunu söyledim: Cumhurbaşkanı seçildiğiniz anda Meclis’e geleceksiniz. Cumhurbaşkanlığı yemini var onu edeceksiniz. Bir partinin genel başkanı tarafsız olamaz. Bizim cumhurbaşkanı adayımız 80 milyonu kucaklayacak. A partisi, b partisi, c partisi ayrımı yapmayacak. Bizim cumhurbaşkanı adayımız bir partinin genel başkanı olarak Anayasa Mahkemesi’ne hakim tayin etmeyecek. Bizim cumhurbaşkanı adayımız hakimleri yanına alıp ‘gelin hep beraber çay toplamaya gidelim’ demeyecek, tarafsız olacak” dedi.

Ekonomide çok ağır bir tablonun olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Başlı başına bir felaketin içindeyiz... Faizden şikayet ediyorlar. Sanki bu memleketi şimdiye kadar Fransızlar yönetiyordu. Sen yönetiyordun. Açıklama yapıyor, ‘Faiz her kötülüğün hem anası hem de babasıdır’. Günaydın, günaydın Recep Bey. Düne kadar sesi çıkmıyordu ne zamanki çıkıp milletin sırtına yıktıkları faizi anlattım şimdi faizden şikayet ediyor. 151 milyar dolar dışarıdaki bir avuç tefeciye faiz ödedi bu millet. İçeride 687 milyar lira ödediler. ‘Faizi aşağı indirmeliyiz’ diyor. İndir kardeşim yetki elinde niye indirmiyorsun çünkü tefeciler istemiyor. Yakayı tefecilere kaptırmışsın. ”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler