Muharrem İnce: Annelerin gözyaşını dindirmek için çalışacağız

Soma katliamının 4. yıldönümü anma mitinginde konuşan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Anneler Günü'nde bugün çok hoşuma giden söz oldu. 'Bir evde anne varsa, önce bayat ekmek yenir tasarruf için. Bir evde anne yoksa, taze ekmek bile bayat gelir insana'. Bütün annelerin gözyaşını dindirmek için acılarına ortak olmak için var gücümüzle çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 13.05.2018 - 15:35
Abone Ol google-news

<video:974382>

301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma maden katliamının üzerinden tam 4 yıl geçti. Bugün düzenlenen “Adalet” temalı mitingde konuşan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, maden işçisini tekmeleyen dönemin Başbakan müşaviri Yusuf Yerkel'i anımsatarak, "Asla intikam ve rövanş peşinde değilim ama o tekme atma olayı vardı ya o tekme. O benim ciğerime oturmuştu. O tekme atandan hesap sormazsam namerdim." dedi.

<haber-dikey:974372>

Saat 14.00’te Ege Linyit İşletmeleri Müessese Müdürlüğü önünde toplanan yurttaşlar, buradan Beşyol Madenci Anıtı önüne yürüdü. Anıta kırmızı karanfiller bırakıldıktan sonra Köylü Garajı denilen alanda, “Soma İçin Adalet, Türkiye İçin Adalet” mitingi gerçekleştirildi.

301 Madenciler Sosyal Yardımlaşma Derneği, CHP, DİSK, KESK, TMMOB, TTB, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Halkevleri, ADD, ÖDP, Eğitim-Sen, ÇYDD, Birleşik Haziran Hareketi, SES, Sosyal Haklar Derneği’nin de aralarında olduğu çok sayıda siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütünün düzenlediği mitinge, CHP’nin cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce de katıldı.

"O TEKME BENİM CİĞERİME OTURMUŞTUR"

Mitingde ilk söz verilen CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce kısa konuşmasında şunları söyledi:

Bugün Soma'nın acı günü. Türkiye'nin yas günü. Bugün sizinle acınızı, yasınızı paylaşmak için geldim. Maden şehitlerimizin eşleri, bazılarının oğlu oradaydı. Oğlu orada olanların, eşi orada olanların ellerinden öpüyorum, sabır diliyorum. Farkındaysanız 4 Mayıs'tan bu yana Türkiye'yi bir arada tutmak için, uzlaştırmak için çaba sarf ediyorum. Asla intikam peşinde değilim, asla rövanş peşinde değilim ama bir şey hariç. O tekme atma olayı vardı ya tekme. O benim ciğerime oturmuştur. O çocuğa burada iş vermediler. O tekme atandan hesap sormazsam namerdim.

"İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ OLMAMALI"

Değerli Somalılar sorunları biliyoruz. Madenler devletteyken sadece 1 kişi ölmüş. Son 15 yılda AKP döneminde 21 bin işçi iş kazasında yaşamını yitirmiş. Bin 672'si madende canını kaybetmiş. Bu böyle olamaz. Bu kadar ucuz olamaz insan hayatı. 

"ANNELERİN GÖZYAŞINI DİNDİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Anneler Günü'nde bugün çok hoşuma giden söz oldu. 'Bir evde anne varsa, önce bayat ekmek yenir tasarruf için. Bir evde anne yoksa, taze ekmek bile bayat gelir insana'. Bütün annelerin gözyaşını dindirmek için acılarına ortak olmak için var gücümüzle çalışacağız. 3 yıldır davalar sürüyor. Hala sonuçlanmamış, hala tazminatlar ödenmemiş yazıktır, günahtır. Her şeye para buluyorsunuz da Soma'ya mı bulamıyorsunuz? Size söz. Bu ülkede barışık olacağız, ekonomik olarak büyüyeceğiz ve adil olarak bölüşeceğiz. Meydanlarda görüyorum, bu iş tamam aslında.

<haber-dikey:974304>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler