İnce: Seni indirdiğim zaman bunlar zaten inecek

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Manisa'da konuştu.

Yayınlanma: 13.05.2018 - 18:44
Abone Ol google-news

<video:974566>

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Manisa'da konuştu.  İnce'nin konuşmasından başlıklar şöyle:

"Enerjiye ihtiyacımız var. Rüzgar ve güneşten yararlanacağız. Güneş enerjisinde problem depolamak. Ben bu ülkenin gençlerini bir fizik öğretmeni olarak güneş enerjisini depolayan batarya geliştirmek için yurt dışıysa yurt  dışına, uzaysa uzaya göndereceğim. Milletvekillerine zam yapmayacağım öğrencilere kredi vereceğim.  Sarayın ışıklarını kısacağım öğrencilere destek vereceğim.

Gelelim çiftçilere Yarın Dünya Çiftçiler Günü, bugünden kutlamış olayım. AKP, şöyle bir kanun çıkarmıştı: Devlet tarımı geliştirmek için milli gelirinin yüzde birini kullanır. 30 milyar eder bu. 30 miyar vermesi gerekirken 12 milyar vermiş.  Türkiye Cumhuriyeti'nin çiftçiye olan borcunu ödeyeceğim. Çiftçi üretmezse saman alırsın saman. Türkiye'de en fazla zeytin ağacı Manisa'da. Geçtiğimiz günlerde Tunus'tan zeytinyağı alıyorsun. 90 bin aile çekirdeksiz üzüm yetiştiriyor. Size söz üzümün kilosu 2 doların altında olmayacak. Taban fiyat uygulamasına geçeceğiz.

Vatandaşları kandıracağım diye palavralara gerek yok. Dış politika böyle yapılmaz. Ne zaman "Eyy" dese Türkiye kaybetti. Sadece mazottan aldığı vergi, çiftçiye verdiği destekten fazla. Çiftçinin borçlarını yeniden yapılandırıcağız. "Parayı nereden bulacaksın?" diyorlar. Suriyeli'ye bu kadar parayı bulduysan oradan bulacağım.

"Seni indirdiğim zaman bunlar zaten inecek"

Ekonomist arkadaşlar hesaplıyorlar. Mazot 3 ila 3,5 lira arasında olacak söz veriyorum. Çiftçinin mazotu ucuz olacak. O deniz kenarındaki lüks yatlar çiftçiden daha ucuza alıyor. Nasıl olabilir? Meydanlara çıkıyor diyor ki; "Dertleri beni indirmek." Vallahi de değil billahi de değil. Benim seninle bir derdim yok. Benim derdim millet. Benim derdim mazotu, doları, faizleri, benzini indirmek. Seni indirdiğim zaman bunlar zaten inecek. Bugün demiş ki, "24 Haziran'dan sonra döviz düşecek." 16 senedir iktidardasın o da bana güveniyor demek ki. Haklı. Sayın Erdoğan'ın projesi kanal, harfiyat. Benim projem huzur."

"Derdiniz milletin sorunlarını çözmek mi zengin olmak mı?"

Emekli geçinebiliyor mu?  Türkiye'de kötüye giden bir şeyler var. İçimi hırpalayan bir şey var engelliler. 330 bin otizmli çocuk eğitim göremiyor. Aileler çocuklarının kendinden önce ölmesini istiyor. Kim bakacak?  Türkiye Cumhuriyeti bakacak. Engellilerin tüm sorunlarını 2 yılda çözeceğiz. Kime hizmet ettiğiniz önemlidir. Derdiniz milletin sorunlarını çözmek mi zengin olmak mı? Hakkari'de mal varlığımı açıkladım. Cumhurbaşkanı olduğumda 5 yıl sonra yeniden açıklayacağım. Herkesin geliri artıysa benim de gelirim artacak. Sağ-sol yok. Cumhuriyet var cumhuriyet. Derdimiz millet, çocuklar..."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler