‘Berberoğlu alanlarda olmalı’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, tutuklu milletvekili Berberoğlu’nu ziyaret etti.

Yayınlanma: 13.05.2018 - 22:56
‘Berberoğlu alanlarda olmalı’
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret etti. Tezcan, Berberoğlu’nun tutuklu bulunmasının yargı açısından utanç verici olduğunu söyledi.

Bülent Tezcan dün sabah saat 10.00’da Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan Enis Berberoğlu’nu ziyaret etmek için cezaevine geldi. 1 saat içeride kaldıktan sonra çıkışta gazetecilere açıklama yapan Bülent Tezcan, Enis Berberoğlu’nun herkese selamı olduğunu ve anneler gününü kutladığını söyledi. Berberoğlu’nun Türkiye’deki süreci çok yakından izlediğini anlatan Tezcan, “Bu kampanyada onun görüşleri, onun birikimi, tecrübesi bizim için çok önemli. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili seçiminde hangi dile dikkat etmek lazım, hangi üslupla hareket etmek lazım, bu konuda ayrıntılı güzel bir görüşmemiz oldu. Sandıkta milletin gerekli cevabı vereceğinden şüphe duymuyor”dedi.

Türk yargısı adına utanç verici

Enis Berberoğlu’nun şu ana kadar hala tutuklu olmasının Türk adaleti ve yargısı açısından bir utanç tablosu olduğunu söyleyen Bülent Tezcan, “Anayasa Mahkemesi’ne bir kere daha bu vesileyle seslenmek istiyorum. Mahkemelerin bu süreçte tahliye kararı vermesi gerekirken hâlâ haksız biçimde milletvekilimiz tutukludur. Milletvekilinin yeri Millet Meclisi’dir, milletin meclisidir. Milli irade tutsak alınmıştır. Anayasa Mahkemesi’nin derhal karar vermesini bekliyoruz. Bu seçim öncesinde sayın Enis Berberoğlu’nun da, meydanlara, alanlara inip birebir kampanyanın içerisinde olmasını bekliyoruz. Siyaset yapma hakkının en azından kampanya döneminde elinden alınmamasını bekliyoruz” diye konuştu.

Gazetecilerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin af çıkışına ilişkin CHP’nin tavrının sorulması üzerine Bülent Tezcan,“Bu meseleler böyle twitter sayfalarından görüşülecek meseleler değildir, ciddi meselelerdir. Kapsamını bir konuşsunlar bakalım, ne istiyorlar, ne yapıyorlar. Seçim öncesinde etrafa şekerleme dağıtır gibi konuşulacak, twitter mesajlarıyla görüşülecek işler değildir. Parlamentoda oturup konuşuruz. Ne isteniyor, ne çerçevesi var bakmak lazım”diye yanıt verdi.

Atalay: Dünya gündemini izliyor

Gazetemiz İcra Kurulu Başkanı Avukat Akın Atalay, MİT TIR’ları davası nedeniyle Maltepe Cezaevi’nde tutulan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret etti. Akın Atalay, Enis Berberoğlu’nun moralinin iyi olduğunu, ülke ve dünya gündemini yakından takip ettiğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler