Yerkel'den sonra 'Anayasa'da laiklik olmasın' diyen Kahraman da çark etti

Soma faciasını protesto eden madenciyi tekmeleyen dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın müşaviri Yusuf Yerkel'in 4 yıl sonra dün gelen 'özür'ünün ardından bugün de Meclis Başkanı İsmail Kahraman'dan seçim öncesi "Cumhuriyet açılımı" geldi. Daha önce "Laiklik Anayasa'dan kaldırılsın" diyen Kahraman, "Cumhuriyetin temel ilkelerinden yanayım” diye konuştu.

Yayınlanma: 14.05.2018 - 13:50
Abone Ol google-news
<video:975110>


Seçimlere 41 gün kala gelen 'özür' ve 'Cumhuriyetçiyim' açıklaması dikkat çekti. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, bazı açıklamalarıyla aleni olarak Atatürk ve laiklik karşıtlığı yaptığı hatırlatılınca, “Cumhuriyetçiyim, cumhuriyetin temel ilkelerinden yanayım” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla konuşma yapan Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın o gün 'Atatürk' dememesi dikkat çekmişti.

24 Haziran seçimleri için milletvekili aday adaylığına yeniden başvuru yapmayan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 26. Dönem değerlendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kahraman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bazı suçlara ilişkin af çağrısının anımsatılması üzerine, Anayasa’ya vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın aksine kapıları kapatmayan Kahraman, af yasasının Meclis’te 330 milletvekilinin oyu ile geçebileceğini vurguladı. Af düzenlemelerinin şartlarını hatırlatan Kahraman, “Af yetkisi, TBMM yetkisidir. Af çıkarma yetkisi Anayasa’da bellidir, hassas bir konudur. 330 milletvekilinin oyuna ulaşılması gerekir” dedi.

Başkanlık sistemi ile ilgili uyum yasalarının Meclis yerine KHK ile uygulanacağı yetkisinin doğru olup olmadığının sorulması üzerine de Kahraman, “Doğru buluyorum” yanıtını verdi.

Kahraman, zaman zaman bazı açıklamalarının Atatürk ve laiklik karşıtlığı gibi algılandığının belirtilmesi üzerine ise, “Cumhuriyetçiyim, Cumhuriyetin temel ilkelerinden yanayım” sözleri ile karşılık verdi. 

Yerkel 4 yıl sonra özür diledi

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma Faciasının bir gün sonrasında madenci Erdal Kocabıyık'ı tekmeleyen ve büyük tepkilere neden olan; dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müşaviri Yusuf Yerkel, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce tarafından yeniden gündeme getirilen o tekmeden sonra sosyal medyadan dün özür diledi.

Yerkel o dönem tekme vurduğunda ayağı incindiği gerekçesi ile yedi gün iş göremez raporu da almıştı.

<haber-yatay:974467>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler