Muharrem İnce'den hükümete Gazze çağrısı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ABD'nin Filistin'e İsrail Büyükelçiliği'ni açmasına tepki gösterip hükümete çağrıda bulundu. İnce, hükümete Türkiye'nin Washington Büyükelçisi'ni çekme çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 14.05.2018 - 17:45
Abone Ol google-news

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Konya mitinginde konuştu.

İnce'nin konuşmasının satır başları şöyle:

Beni çağrım da tıpkı Mevlana'nın çarısı gibi. Türkiye'yi barıştırmak, kaynaştırmak için, çatışma yerine uzlaşma demek için 'gel' diyoruz. Adalet istiyorsan gel, iş istiyorsan gel.

Meydanlarda 'pislik' diyenler var, 'tezek' diyenler var. Bunlara cevap vermeyceğiz. Testinin içinde ne varsa ağzından o akar. O tezek desin ben gelecek diyeceğim.

Bir öğretmen cumhurbaşkanı olarak  gençlere söz veriyorum. Okulu bitirdin iş bulamadın. İki sene boyunca iş bulana kadar kredi almaya devam edeceksin. Gençlerimiz sınava giriyor. 81 milyonluk bir ülke çocuklarından sınav parası alıyorsa yazıklar olsun. Cumhurbaşkanı olduğumda öğrenci kimliğini gösteren herkes müzelere bedava girecek. 

"O BÜYÜKELÇİ'Yİ ÇEKİN"

ABD'yi kınıyoruz buradan. Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenlere sesleniyorum. Çekin Washington'daki o elçiyi. Müslümanlar Filistin'de öldürülürken, Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenler daha aklı selim davranmalıdır. Allah'ın izniyle Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna ben oturduğumda onun verdiği sözlerin takipçisiyim. 2013'ten beri Gazze'ye gideceğim diyordu. Gidemedi. Size söz veriyorum, beni cumhurbaşkanı yapın Gazzeye gideceğim.

Ekonomi iyi gidiyor diyorlar. Türkiye'nin ekonomisinin iyiye gittiğini söyleyenler Kemal Sunal filmlerini hatırlatıyor. Herhalde bunların verdiği değerler başka bir ülkeninki ile karışmış. Erdoğan geçen gün İngiltere'de "Faizleri 24 Haziran'dan sonra düşüreceğiz" dedi. Benim geleceğimi o da anladı.

Tayyip Erdoğan benden 5 ay sonra milletvekili oldu. Askere gitsek ben çavuş olurdum, o on başı.

Bana diplonmanı göster diyorsanız, onu mezun olduğum okula gidip diplomamı da koyacağım ortaya. Tabi herkesin yapmasını istememiz temennimizdir.

Camileri böldüler, sendikaları böldüler, üniversiteleri böldüler, şehitleri böldüler, gazileri böldüler... Ayıptır günahtır. Şehitler, gaziler baştacımızdır bizim. Bunu düzelteceğiz. Bütün şehitler, gaziler aynı parayı alacak. Türkiye'nin verebileceği en iyi parayı vereceğiz onlara.

Aslında ben çok zenginim. Edirne'de miting yaptım. Edirne'den sonra Hakkari'de miting yaptım. Hakkari'de Türk bayrakları vardı ve İzmir Marşı çalıyordu. Oradan Rize'ye gittim. 81 milyonu ayırt etmiyoruz biz.

Utanmaz adam bunlar. Muharrem İnce gelecek muhafakar insanların başörtüsünü çıkaracak diyorlar. Benim kız kardeşim 12 yaşından beri başörtüsü takıyor. İnsan kız kardeşinin başörtüsünü çıkarır mı

Bu milleti birleştirip, ayağa kaldıracağız. Fransa kutsal kitabımıza laf ediyor. Bunların karşısında durabilmek için bir arada olmamız gerekiyor. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız.

12 senedir FETÖ ile beraber çocukların sorularını çalmışlar. Size söz veriyorum soruları da çaldırmayacağım, sandıkta oyunuzu da çaldırmayacağım.

Az önce cübbeli avukat arkadaşlar gözüme çarptı. Avukat arkadaşlarımızı alkışlayabilir misiniz...

24 Haziran günü Muharrem İnce Yalova'da oyunu kullanacak. Sonra Ankara'ya gideceğim.YSK üyelerini Konya'dan uyarıyorum. İşinizi adam gibi yapın. Talimat altına girmeyin. Avukat arkadaşlarımızı cübbelerini arabalarında hazır bulundursun. Her an çağırabilirim.

YSK üyelerini buradan uyarıyorum. Fotoğraflarınızı her yere asarım.

24 Haziran'da cumhurbaşkanı olduğumda ilk ilişim otizmli çocuklar. Eğitim sorunlarını çözeceğim onların.

İlk işimiz yine yüksek yargı. Çay toplamayan, düğme iliklemeyen bir yüksek yargı. O yargıçlar cumhurbaşkanı da olsa ayağa kalkmayacak. Namuslu yargıçlar bulacağız.

Yapamıyorsun Muharrem İnce, çek git dediğinde kızmayacaksın. Size Twitter'da özgürlü vaat ediyorum gençler. Cumhurbaşkanını eleştirebileceksiniz. Ben milletimin bir kesimine "pislik" demeyeceğim, "tezek" demeyeceğim. Onlar bana hakaret etmeyecek.

Çocuklarınızın okullarda temiz tuvaletlere girmesini istiyorum. Bunu başaracağız. Bu fakir millete borcum var benim. Bu borcumu ödeyeceğim.

Muharrem İnce konuşmasını dünya tarihinin en büyük askeri dehalarından biri olarak kabul edilen Cengiz Han'a ait 'Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi, bir yiğit bir memleketi kurtarır!' sözünü mitinge katılanlara tekrar ettirerek 'helal olsun' size diyerek bitirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler