Muharrem İnce'den kampanya çağrısı: Abinize 1 lira verin

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kampanya harcamalarında kullanmak üzere yakında bir hesap açılacağını söyleyerek, “Gençlere sesleneceğim. ‘Harçlığınızdan 1 TL’yi Muharrem Abinize verin’ diyeceğim. Borç olarak tabii ki” dedi.

Yayınlanma: 14.05.2018 - 23:55
Abone Ol google-news

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçimlerin ilk turunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile çok yakın oy oranının ortaya çıkabileceğini söyledi. Birkaç gün içinde yeni anket sonuçları açıklayacağını söyleyen İnce, “Kafa kafaya gideceğiz. Şu anda oy oranımız kesinlikle yüzde 30’un üzerinde” dedi. İnce Ankara’dan Ereğli’ye gidişinde gazetecilerle birlikte yolculuk yaptı. İnce özetle şunları söyledi: Oranlar çok yakın olacak: İlk turda Erdoğan ile çok yakın oranlarda oy alacağımızı düşünüyorum. Birimiz yüzde 38, birimiz 40 gibi. Çok yakın olacaktır oranlar. Kafa kafaya gideceğiz. Şu anda oy oranımız kesinlikle yüzde 30’un üzerinde. Bu pazar seçim olursa... Şu anda yüzde 29. 9’a iddiaya girerim.

-YSK’ye uyarı: Uyarıyorum, YSK üyelerinden istediğim, yasaların öngördüğü işleri yapsınlar. Yasalar onlara ne hak veriyorsa onu yapsınlar. Böyle son dakika filan karar değiştirilmez. Kimsenin kölesi olmasınlar. Adil bir seçim istiyorum. Yalova’da oyumu kullanır kullanmaz atlayacağım arabama Ankara’ya geleceğim. Avukatlara da her gittiğim yerde söylüyorum. Bütün avukatlarla cüppeleriyle birlikte YSK’nin önüne giderim. Türkiye’nin her yerinde o YSK üyelerinin fotoğraflarını asarım aksi bir durumda, sokağa çıkamazlar. İşlerini düzgün yapsınlar istediğim bu. Torpil istemiyorum.

-Birinci tura çalışıyorum: Ben seçimi birinci turda alabilirim. İlk çıktığımızda ikinci tur hesabı yapıyorduk ama şimdi bıraktım bu hesabı. Birinci turda bunu alabilir miyim, onun üzerine çalışıyorum. Kürt kardeşlerimizin beni anladığını düşünüyorum. Hakkari’de gördüm. Öyle bir durumda çok oy alırım. Kürt oyları bakımından Akşener’den ve Erdoğan’dan daha az oy aldığım ankete inanmıyorum. Hakkâri’de gezerken bir tek kişi elini çekmedi benden. Herkes selamını verdi. Olağanüstü bir şeydi.

-İki gün sonra yeni anket: Bizim anket sonuçlarımız bir iki gün içerisinde elimize ulaşacak.

-1 TL’lik kampanya: Hesap açılacak. Bir kampanya başlatacağız. Gençlere sesleneceğim. ‘Harçlığınızdan 1 TL Muharrem Abine verin’ diyeceğiz gençlere. Borç olarak tabii ki. Çağrımı yapıyorum gençlere.

-Zorla başı açılandan da destek: Cep telefonuma düzenli bakamıyorum. 150- 200 civarında mesaj gelmiş oluyor her seferinde. İnsanların ilgisi çok fazla. Bir mesaj vardı, 28 Şubat’ta zorla başı açtırılan bir seçmen beni dürüst bulduğunu ve bana oy vereceğini söylüyor.

-Sırada Diyarbakır, Erzurum var: Yalova’da insanları selamladım 120-150 kişi selam veremedi, ancak Hakkâri’de bana el kaldırmayan, selam vermeyen bir kişi olmadı. Bir sonraki bölge gezilerim arasında Diyarbakır, Van, Erzurum var.

-Her adaya izin verilmeli: Yurtdışında Erdoğan’a izin verilmez de bana miting izni verilirse asla miting yapmam. Her adaya yurtdışında izin verilmesi lazım. Orada da eşit koşullar gerekiyor.

-Ramazanda miting: Biraz zor olacak ama iftar sonralarında da miting yapacağız. Onlar da ramazanda insanların dini duygularını sömürmek için var gücüyle çalışacaklar. Özel olarak dizayn edilmiş zaten ona ayarlanmış seçim. Şaşaalı iftar sofraları üzerine kurgulanacak. Biz mütevazı kampanyamıza devam edeceğiz.

-Af değil adalet lazım (Af tartışması üzerine): Bize af değil adalet lazım. Danışıklı dövüş olabilir. Af düzenlemesinin getirileceğini sanmıyorum.

-Ekip manifestoya çalışıyor: Manifestomuz üzerinde son rötuşları yapılıyor. Yani çiftçiye mazot 3 TL mi diyeceğiz, 3.30 mu diyeceğiz gibi düzenlemeler yapılıyor. Ekibim çalışmalarını sürdürüyor. Aralarında ismini veremediğim devlet memurlarının da bulunduğu bir ekip. Gerçekten ekibi görseniz, ‘tamam Muharrem İnce ciddi ciddi hazırlanıyor’ bu işe dersiniz. Çok yakında açıklanır. Manifestomu İstanbul’da ya da Ankara’da ayrı bir toplantı ile duyuracağım. Ona ayrı bir toplantı gerekir çünkü.

-Yardımcılıkta sınır yok (Kimler başkan yardımcısı olur?): Sürece göre, önümüzü bir görelim. Başkan yardımcılığında biliyorsunuz anayasada bir sınır yok. Olağanüstü bir şey. Olacak iş değil. İstersen 81 ilde birer yardımcı yap. Böyle bir anayasa olabilir mi? Yazık günah milletin parasına.

Bütçe yetkisini Meclis'e bırakacağım

-Bazı yetkileri iade edeceğim: Cumhurbaşkanının geniş yetkilerinin tamamını kullanmayacağım. Bazı yetkileri iade edeceğim. Mesela bütçe hakkı. Yazık günah 81 milyonun geliri bir kişiye emanet edilemez. Ben korurum onu, inanıyorum ama olamaz. Günah. 600 kişi karar versin. Meclis karar versin. Ben o vebali alamam.

-Slogan atan cumhurbaşkanı: İnsanlara nara, hava atan yukardan bakan değil slogan atan Cumhurbaşkanı olacağım. Somalı annelerle.

-Hangi takımlı: Beşiktaş’ın Çarşı ruhuna bayılıyorum, Galatasaray’ın Avrupa’da ses getirmesine güveniyorum. Trabzon’un Anadolu’da olması bir başka güzel. Çocukken Fenerbahçeliydim.

-Mizah önemli: Son dönemde mizah takip edemiyorum. Ama diktatörlerin tek hoşlanmadığı şeydir mizah. Mizahı çok önemsiyorum.

‘Müslümanların kanına girme’

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Konya’nın Ereğli ilçesinde düzenlediği mitingde Kudüs’te İsrail’in yaptığı katliama tepki gösterdi. İnce, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslenerek “Çekin derhal Washington’daki büyükelçinizi, çekin” çağrısı yaptı. ABD’ye de tepki gösteren İnce, “ABD’nin bu tavrı Ortadoğu’ya barış getirmez. Yanlış bir iş yapıyorlar. Kudüs sadece Filistin’in, İsrail’in değildir. ABD ile İsrail kalıcı bir husumet gerçekleştiriyor Ortadoğu’da. Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenlere sesleniyorum. Çekin derhal Washington’daki büyükelçinizi. Müslümanlar Filistin’de öldürülürken Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenler aklı başında davranmalıdır” dedi. Kudüs ve Filistin konusunda AKP’nin politikalarını eleştiren İnce şöyle konuştu: “Filistin sorunu ne yazık ki Türkiye’de bir siyasi istismar sorunu. En güzel açıklamayı Numan Kurtulmuş yaptı, Kültür Bakanı. Ama Kültür Bakanı iken yapmadı, HAS Parti Genel Başkanı’ydı. Ne dedi, ‘İsrail en büyük zaferlerini AKP döneminde yaptı’ dedi. Doğru söylüyor. Şimdi yeni bir Filistin sömürüsü başlayacak. Ereğli’den Erdoğan’a sesleniyorum; yazıktır günahtır. Orada Müslümanlar ölüyor, acı çekiyor. Doğru düzgün bir politika uygula. İsrail’e posta koyuyormuş gibi yapıp, arka planda anlaşma. Müslümanların kanına girme. Müslümanları kullanma, yalan söyleme.” Erdoğan için “2013’ten beri Gazze’ye gideceğiz diyor ama gidemedi” eleştirisi yönelten İnce, “Söz veriyorum, beni Cumhurbaşkanı yapın Gazze’ye gideceğiz” diye konuştu. Medyanın kendisine yer vermediğini belirten İnce, “Bir gazete hariç hâlâ manşet olamadım. Patronlar böyle istiyor diye hiç kimse kusura bakmasın. Onlar hangi manşeti atarsa atsın, asıl manşeti 24 Haziran’da millet atacak” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler