'Futbolumuz bile özgür değil'

Aksaray ve Niğde’de mitingler yapan Muharrem İnce, gençlere özgürlük sözü verdi. İnce, kendi cumhurbaşkanlığında cumhurbaşkanını eleştirmek dahil her şeyin serbest olacağını söyledi. İktidarın statlarda Erdoğan’a yönelik protestolardan korktuğu için Passolig’i uyguladığını söyleyen İnce, “Futbol bile özgür değil bu ülkede. Passolig’i kaldıracağız” dedi.

Yayınlanma: 16.05.2018 - 05:50
Abone Ol google-news

<video:975772>

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün geçen seçimlerde AKP ile MHP’nin yüzde 90’a ulaşan oy oranının olduğu Aksaray’dan seslendi. Aksaraylılar, İnce’yi ‘Değişime geldik’ sloganlarıyla karşıladı. Beklentinin üzerinde ilgi gören İnce, futbolseverlere Passolig’i kaldıracağı müjdesini verdi, kendi cumhurbaşkanlığında cumhurbaşkanını eleştirmek dahil her şeyin serbest olacağını söyledi. İnce’nin konuşmasının satırbaşları şöyle:

Her şey özgür olacak: Bu süreçte benden en fazla duyacağınız sözcük ‘kalite’ olacak. Yol yapıyorlar, yollar çöküyor. Hastane yapıyorlar, hemşire yok. Köprü yapıyorlar, köprüden geçmeden para ödüyoruz. Okul yapıyorlar öğretmen yok. Bir iş yapıyorlar ama ortada kalite yok. İkinci duyacağınız kelime ‘girişimcilik’ olacak. Bu milletin ve bu zeki evlatların girişimcilik ruhuna inanıyorum. Ar-Ge’ye önem vereceğiz. Patent alacağız, özgür insan olacağız. Araba ve televizyon üretiyoruz ama boşuna üretiyoruz. Fason çalışıyoruz. Çünkü patent bize ait değil. Ben bu ülkenin gençlerine tasarımı, teknolojiyi öğretmek istiyorum. Patent almalarını ve ülkemi ayağa kaldırmalarını istiyorum. Özgür bireyler teknolojiyi geliştirebilir. Sen daha Wikipedia’yı bile gençlere açmıyorsun. Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığında her şey serbest olacak. Cumhurbaşkanı’nı eleştirmek bile serbest olacak.

Passolig’i kaldıracağız: Bir Passolig olayı var. Nedir biliyor musunuz? Fotoğraf belli, kimliğin belli. Neden? Cumhurbaşkanı stada gelirse, onu protesto edersen hemen yakana yapışacaklar. Korku, korku. Futbol bile özgür değil bu ülkede. 24 Haziran’da cumhurbaşkanı olduğumda Passolig’i kaldıracağız. Neden kaldıracağız? Çünkü insanlar özgürce protesto etsin. Niye edemesinler? Bir yıl cumhurbaşkanlığı yaptığımda, stadyuma gittiğimde işler yolunda gitmiyorsa, seyirci de yuh çeksin ne var burada? Onu polisle susturacağına gönlünü alarak sustur. Benim cumhurbaşkanlığımda pasolig kalkacak ve maça gittiğinde AK partililer de beni alkışlayacak orada. O Passolig bir işe daha yarıyor; yandaşa mama. Yandaş zengin oluyor.

Ücretsiz sağlık hizmeti: Türkiye de 18 yaşına kadar çocuklarımızı düşünün. 12- 13 yaşında çocuğu hastaneye gidecek. O çocuk babanın mı devletin mi? Devletin. Cumhurbaşkanı olduğumda 0-18 yaş arası bütün herkes nüfus cüzdanı ile gidecek hastaneye. Devlet yapacak. Sağlık ücretsiz olacak.

Kadınlarla kurtaracağız: Kadınların iş gücündeki oranın yüzde 32. Mademki bu toplumun yüzde 50’si kadın, bu yüzde 32’yi 5 yıl içinde yüzde 50’ye çıkarmalıyız. Çağdaş olacaksak, ne kadar erkek çalışıyorsa kadın da o kadar çalışacak. Bu ülkeyi kadınlarla ve gençlerle kurtaracağız. Kadın ve gençlere güveniyorum. ‘Parayı nereden bulacaksın’ diyorlar. 4 milyon Suriyeliye 40 milyar dolar para harcadılar. Sen Suriyelilere 40 milyar dolar parayı nasıl bulduysan bu ülkenin kadınlarına, milletine, gençlerine o parayı bulacağım. Türkiye’nin her aileye bir ev, her eve bir maaş dediğimde ‘bol keseden atıyorsun’ diyor. Sen Suriyelilere 2 milyon konut yapacak kadar para harcadıysan ben nasıl yapmayım?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler