‘Katilleri kınarken kendimizi de sorgulayalım’

Filistin’de günlerdir devam eden olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili aday adayı Gürkan Çakıroğlu, vahşetin faili olan devletlerin kınamasının yanı sıra, İslam dünyasının bu durumda bile bir araya gelememesinin nedenlerini sorgulaması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 16.05.2018 - 09:54
Abone Ol google-news

ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyarak Kudüs'ü İsrail'in başkenti kabul etmesi üzerine çıkan olaylarda onlarca Filistinli hayatını kaybederken, binlercesi de yaralandı. İsrail'in uyguladığı vahşeti anlatmak için kelimelerin yetersiz kaldığını ifade eden Çakıroğlu, Batı dünyasının her zamanki pragmatist ve ahlak dışı tavrını takındığını, ABD'nin ise zaten bu işin zeminini hazırlayan devlet olduğunu dile getirdi. Çakıroğlu, İslam toplumlarının gelinen noktada öz eleştiride bulunması gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti: "Halkının çoğunluğu Müslüman olan devletler yaşanan vahşet karşısında bile bir araya gelememiştir. Bu devletler ne yazık ki kendi kişisel çıkarlarına hizmet etmekte ve olayın çözümüne dönük bir katkı sunamamaktadır.

 'Üzerimizdeki ölü toprağını atma vakti'

 Mitingler yaparak "Kahrolsun İsrail" demenin, gelinen noktada ne yazık ki bir etkisi yok. Evet, İsrail ve ABD'ye lanet okuyalım; ama Müslüman dünyası olarak kendimize de bakalım. Zaaflarımızın farkına varıp, mücadelemizi buna göre düzenleyelim. İslam'ın şekline odaklanan kafalarımızı değiştirip İslam'ın özüne, ahlakına dönelim. Neden sürekli emperyalist güçlerin savaşlarında oyun tahtasına dönüyoruz, bunu sorgulayalım. Aksi hâlde bu cendereden çıkış yolu yok. Artık üzerimizdeki 500 yıllık ölü toprağını atmanın, yapılan bunca zulme dur diyecek bir aydınlanma çağını yakalamanın vaktidir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon