'Fener alayının yasaklanması skandaldır'

SAMSUN'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi tarafından her yıl yapılan 'fener alayı' etkinliğine bu yıl izin çıkmadı. CHP, kararın bir skandal olduğunu vurguladı.

Yayınlanma: 17.05.2018 - 10:57
Abone Ol google-news

CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, Samsun Valiliği tarafından  “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı" etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan fener alayının yasaklanması hakkında açıklamalarda bulundu.  Kök, bu kararın bir skandal olduğunu vurguladı.

Hiçbir kuvvet engel olamaz

19 Mayıs tarihinin önemine değinen Kök, "Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının milli mücadelemiz adına attığı ilk büyük adım olan 19 Mayıs'ın Cumhuriyetimiz için değeri hiçbir engelleme tanımayacak kadar büyüktür. Bu kararı alan kişiler oturdukları koltukları farkına varmalıdır; memleket hizmetinde olduklarını unutmamalıdır! 19 Mayıs, sonsuza dek ülkemizde büyük bir coşku ile kutlanacaktır. Hiçbir kuvvet buna engel olamadı ve olamayacaktır!" dedi.

19 Mayıs'ı engellemeye çalışmak nafile bir çabadır

19 Mayıs kutlamalarına engel olma çabasının bir siyasi hamle olduğunun altını çizen CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, "Düşüncelerinde, yurttaşlarımızı Cumhuriyet tarihimizden, Kurtuluş Savaşı değerlerimizden ve Kuvayı Milliye ruhumuzdan uzaklaştırmak olduğunun bilincindeyiz. Ancak unuttukları çok önemli bir nokta var; memleketimize sevdalı yüreklerin içindeki Atatürk'e ve Cumhuriyet'imize dokunamazlar. Buna asla güçleri yetmez! 19 Mayıs 1919'da yanan meşaleler daima
ülkemizin üzerinde güneş gibi duracaktır. Milli değerlerimizin ayaklar altına alınmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Türk milletinin kurtuluş müjdesini, 19 Mayıs'ını engellemeye çalışmak nafile bir çabadır. Milli değerlerimize karşı cephe açanlar tarihin karanlık sayfalarında yerini alacaktır" dedi.

Valilik bu karardan derhal dönmeli

Valiliğin bir skandal olan bu karardan dönmesi gerektiğini belirten Kök, "19 Mayıs'ın kutlanmasına engel olmak, bu kutlama hakkında uygun değildir kararına imza atmak bir skandaldır. Valiliği derhal bu karardan dönmeye ve hatalarını telafi etmeye davet ediyorum" dedi.

<haber:976913>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler