Muharrem İnce Osmaniye'de konuştu: Bu devlet 3 bin yıllık

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Osmaniye mitinginde konuştu. İnce "Bu devlet 90 yıllık bir devlet değil, 3 bin yıllık bir devlet" diye konuştu.

Yayınlanma: 20.05.2018 - 14:19
Abone Ol google-news

<video:979287>

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim kampanyası kapsamında Osmaniye'de konuştu. Medya alanında gerçekleşen satışa değinen İnce "Bir medya grubu el değiştirdi. Ziraat Bankası 1 milyar dolar kredi verdi. Ziraat Bankası'nın medya ile ne işi var." diye konuştu.

Osmaniye'de Masalpark Otoparkı'nda miting düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Cumhurbaşkanı adayı İnce, miting alanına gelirken saman balyalayan çiftçilere yardımcı olduğunu hatırlatarak, “Çocukluğumu hatırladım. Bir de kaşındırıyor adamı ama idare edeceğiz artık akşama kadar” şeklinde esprili bir dille konuşmasına başladı.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 81 milyonun Cumhurbaşkanı olmak için 4 Mayıs'ta aday olduğunda yakasındaki 6 oku çıkarıp, Türk bayrağını astığını söyledi. İnce, "Benim en büyük projem huzur. Ekonomik olarak büyüyeceğiz. Bağımsız, özgün, tarafsız bir yargı sistemi kuracağız. Şeffaf olacağız. Denetlenebilir olacağız" dedi.

<haber-dikey: 979275>

Osmaniye'de Masal Park yanındaki alanda toplanan kalabalığa seslenen Muharrem İnce, 24 Haziran'dan sonra bir sıkıntı olması durumunda 50 bin avukatla Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gideceklerini söyledi. İnce, "24 Haziran'da seçim güvenliğini sağlayacağız. Avukatlar cüppelerini arabalarında hazır etsinler. 24 Haziran'da her an Ankara'ya çağırılabiliriz. 50 bin avukatla YSK'ya gideceğiz eğer yanlış bir işe girişirlerse. 24 Haziran'dan sonra hukuk güvenliği, sınav güvenliği, can, mal güvenliği sağlayacağız. Çocuklarımızın sorularını çaldırmayacağız" dedi.

BÖYLE DEVLET YÖNETİLMEZ

Türkiye'de yeni bir dönem başlatacaklarını belirten Muharrem İnce şöyle devam etti:

"İş dünyasına sesleniyorum. Devleti yönetenler sizden avanta istemeyecek. Bürokrasi size engel olmayacak. İşe başladıktan sonra 3-5 ay sonra mevzuat değişmeyecek. Ekonomi emir komuta, polisiye tedbirlerle yürümez. Türkler dışarıya para kaçırıyor. Bu da diyor ki 'sana ceza keserim.' Bu ceza kesmeyle değil, demokrasiyi düzeltmekle olur. Talimatla ekonomi olmaz. Türk vatandaşları bile dışarı para götürüyorsa, sen yabancıyı nasıl çağıracaksın. Kaçtı gitti hepsi. Merkez Bankası başkanını parti genel merkezine çağırırsan sana yabancı sermaye gelmez. Yani talimat vererek faiz inmez. Üniversiteleri 'böl' dediğinde bölüyorlarsa, TEOG'u 'kaldırın' dediğinde kaldırıyorsa, Başakşehir maçına 'gidin' dediğinde gidiyorlarsa bu iş olmaz. Böyle devlet yönetilmez. Şirketler kapanıyor, Kredi kartını ödeyemiyorsunuz, benzin alamıyorsunuz. Benim ekibim hazır Allah'ın izniyle bu sorunları çözeceğiz."

EĞİTİM SİSTEMİNİN 1 YIL BOYUNCA TARTIŞACAĞIZ

Türkiye'de eğitim sisteminin devamlı değiştirildiğini belirten İnce şöyle konuştu:

"Eğitim dip yaptı, eğitimi rezil ettiler. Çocuklarımız perişan durumda. 20 senede 10 bakan, 5 kez sınav sistemi değişti. Muharrem İnce başkan olduğunda, 'yönetim bana geçti, eğitim sistemini şöyle yaparım' olmayacak. Uzlaşacağız. Bu ülkenin eğitim sistemini 1 yıl boyunca tartışacağız. Ülkücülerle tartışacağız, sosyalistlerle tartışıp danışacağız. Muhafazakarlara, 'Sen de fikrini söyle' diyeceğiz. Ulusal bir uzlaşma sağlayıp yeni bir modele gececeğiz. Dayatma yok. Büyük şemsiye var. Onu gerçekleştireceğiz. Huzur gelecek memlekete. Benim en büyük projem huzur. Ekonomik olarak büyüyeceğiz. Mahkemeler saygın olacak. Camiye gittiğinizde imamın cüppesinde düğme var mı? Üniversitenin rektöründe düğme var mı? Hakim cüppesinde düğme var mı? Yok ama son dönemde çıtçıtlı yaptılar. O yargının çıt çıtlarını sökeceğiz. Bağımsız, özgün, tarafsız bir yargı sistemi kuracağız. Onu kurduktan sonra ekonominin başına etkin yetkin insanlar getireceğiz. İllaki bizim dünya görüşünden olması gerekmez. Dış yatırımcıyı çekeceğiz. 'Bakın Türkiye hukuk devleti' diyeceğiz. Şeffaf olacağız. Denetlenebilir olacağız. Korkmayacağız, çünkü yolsuzluk yapmayacağız."

KARARLI BİR DIŞ POLİTİKA UYGULAYACAĞIZ

Hükümetin dış politikasını eleştiren İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayak üstü demeçlerle, medyatik açıklamalar, radikal çıkışlarla, milletin hoşuna gidecek iç politikaya malzeme olacak şekilde değil, akılcı, kararlı, tutarlı dış politika uygulayacağız. Hedefimiz Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne sokmak. ABD ile sorunlarımız var ama ABD bizim müttefikimiz. Kararlı bir şekilde Bosna'da, nasıl işbirliği yaptıysak, aynı konuları da sürdüreceğiz. Suriye'yle ilgili politikamız net. Şu anda Türkiye'nin Suriye'de büyükelçisi yok. 4 milyon Suriyeli Türkiye'de yaşıyor, Suriye'de büyükelçimiz yok. Böyle şey olur mu? ABD'nin Türkiye'de büyükelçisi yok. Bunu sonlandıracağız, barışacağız. Çaresi yok. Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlayacağız. Suriye dışında ve Suriye içinde yaşayan herkese BM gözetiminde bir seçim isteyeceğiz. Suriye'de yeni bir anayasa yapılmalı ve bu konuda destek olacağız. Bunlar sağlandıktan sonra burada zaten kalmazlar, davulla zurnayla giderler Suriye'ye."

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, miting alanında sıcaktan rahatsızlanan bir çocuğa ise CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı'yı yönlendirdi.

İnce konuşmasının ardından, cep telefonu ile mitinge katılanlarla selfie yaptı. Daha sonra kalabalığa karanfil atan İnce, Adana'da vereceği mitinge geçti.

 İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:

-"Partim beni yalnız bırakmadı. CHP dimdik arkamda. Ama ben sadece CHP seçmeninin değil, herkesin oyunu istiyorum.

-"Sınav sorularını da milletin oyunu da çaldırmayacağız."

-"Ziraat Bankası'nın medyayala ne işi var. Ziraat Bankası Osmaniye'deki çiftçiye vermiyor, medya patronuna veriyor. 1 milyar lira çiftçiye verilseydi, 100 bin çiftçiye 45 biner lira kredi verilebilirdi"

- "Tüm sorunlarınızı biliyorum. Kredi kartlarınızı ödeyemiyorsunuz. Traktörünüze mazot koyamıyorsunuz. Ekibim hazır. Tüm sorunları çözeceğiz."

- "İmamın, rektörün, hakimin cübbesinde düğme var mı? Hakimin cübbelerini son zamanda çıt çıtlı yaptılar. O düğmeleri sökeceğiz. Bağımsız bir yargı kuracağız. Sonra ekonomik kurulların başında yetkin isimleri getireceğiz. Bizim dünya görüşünü paylaşmöası gerekmez. İşi biliyorsa onu getireceğiz."

- "Şeffaf denetlenebilir bir düzen kuracağız. Denetlenmekten korkmayacağız. Çünkü yolsulzuk yapmayacağız."

 - "Türkiye'nin potansiyeli bir kenarda atıl bekliyor. Türkiye'nin meraları, denizleri atıl. Ne denizcilik gelişmiş ne balıkçılık. İnsan gücü de sanayi de atıl. Türkiye'nin turizm potansiyeli, bereketli, güneş ve rüzgar enerjisi atıl. Biz bunu benim cumhurbaşkanlığımda harekete geçireceğiz."

- "Çocuklarımızı geleceğin dünyasına hazırlayacağız. Dünyadaki yeni meslekleri anlatacağız onlara. Standart meslekler değil, dünyada 4 yıl sonra 16 yeni meslek türeyecek. Geleceği okumaya çalışacağız."

- "Kağıt üstünde bir zanginlik değil, hesaplama yöntemleri ile yaşanan bir zenginlik değil gerçek bir zenginlik  yaratacağız."

- "Türkiye'yi akıl ve bilimle yöneteceğiz."

- "Hedefimiz Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne sokmak."

- "Gençlere her yıl 19 Mayıs ve 29 Ekim'de 500 lira gençlik bursu ödeyeceğiz. Her yıl 10 bin öğrenciyi yurt dışına göndereceğiz. Yurt sorunu kalmaycak. Tarikat yurtlarına mahkum kalmayacaksınız."

- "Cumhurbaşkanı olduğumda çiftçiye mazot 3 lira olacak."

- "Bizim yönetimimizde oyun oynanırken kural değişmeyecek. Çocukların sınavına 9 ay kala değişiklik yapmaya başladılar, üzerine başka değişiklikler daha yaptılar. 24 Haziran'a sınava girecektiniz, kabine gireceksiniz şimdi. Bu yapılan laubali olduklarını gösteriyor. Şimdi sıra sizde. O sandığa girince bunları paketleyeceksiniz. Sizinle dalga geçenlere, sizi ciddiye almayanlara haddini bildirecek misiniz?"

- "Kul hakkı yemeyen düzgün bir ekip kuracağız." 

-"TEOG'u kaldırın deyince kaldıracak, faizi indirin deyince indirecek, üniversiteyi bölün deyince bölecek bürokratlar olmayacak."

- "Genelkurmay Başkanına benim genelkurmay başkanım' demeyeceğim. Benim genelkurmay başkanım olmaz. Türkiye'nin genelkurmay başkanı olur. Ben cumhurbaşkanı olduğumda genelkurmay başkanı benim marabam olmaz. Ama genelkurmay başkanı beni yönetemez, ben onu yönetirim."

- "Bu devlet 90 yıllık bir devlet değil, 3 bin yıllık bir devlettir 3 bin yıllık."

- " Bana diyor ki 'köprü yaptın mı?' yapmadım. Sen hiç şeker fabrikası yaptın mı? Demirel kaç paraya köprü yaptı, sen kaç paraya yaptın. Ama yaptığınız yollar çöküyor, köprüler pahalı. Yaptığınız hiç bir şeyde meymenet yok."

- "Biz kimseyi mağdur etmeyiz. Paralarını öderiz geri. Ama milletin malını kimseye peşkeş çekmeyiz. Bunu birlikte başaracağız."

- "Çıkartın telefonları bir selfie çekelim" diyen İnce, sahneden alanı gösteren bir özçekim yaparak konuşmasını sona erdirdi. 

Konuşmanın ardından İzmir Marşı çaldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler