TKP'den yeni bir Komünist Parti çıktı

Aylardır süren tartışma, ayrı iki kongre ve arabulucu heyetle yürütülen görüşmelerin ardından Türkiye'de yeni bir komünist parti daha kuruldu.

Yayınlanma: 23.07.2014 - 11:26
Abone Ol google-news

Aydemir Güler-Kemal Okuyan'ın liderliğini yaptığı 'TKP Atılım Kongresi' grubunun 'Komünist Parti' adıyla yeni bir parti kurdukları belirtildi. Partinin amblemi orak-çekiç olacak. 2001 yılında kurulan ve adı şu anda askıda bulunan TKP'nin amblemi ise kırık çark-çekiçti.

TKP'de 13 Temmuz'da Atılım Kongresi ve 12. Kongre adıyla  iki ayrı kongre toplandı. İki ayrı Merkez Komitesi'nin seçilmesinin ardından taraflar 14 Temmuz akşamı bir araya geldi. Sabaha kadar süren görüşmelerden sonuç alınamadı.

TKP'nin resmi genel başkanı olduğu belirtilen Hüseyin Karabulut, Canel Durak, İbrahim Bulut, Murat Dilek ve Yaşar Çelik'ten oluşan tarafsız bir heyetle bir araya gelen iki grubun temsilcileri görüşmelerini 18 Temmuz itibariyle sonlandırdı.

TKP'nin isminin bu hakem heyetinde kalması ve her iki grubun da TKP adını kullanmadan siyasal faaliyetlerine devam edeceği kararının ardından 'Yaşanan taraflaşma, tarafların bir denetleme heyetinin gözetiminde ayrışmasıyla sonuçlandı. Taraflar yeni tüzel kişilikleriyle siyasi faaliyetlerini sürdüreceklerini karar altına almıştır. Bu doğrultuda TKP adı ve hukuki kazanımları koruma altına alınmıştır" açıklaması yapılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon