Danıştay saldırganının 'arkadaşı' MHP’den aday

Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan’ın, saldırıdan bir gün önce hukuk bürosunda ziyaret ettiği avukat Tarkan Toper, MHP listesinde.

Yayınlanma: 21.05.2018 - 16:56
Abone Ol google-news

MHP’nin milletvekili aday listesinde dikkat çeken isimler yer alıyor. Bu isimlerden biri de avukat Tarkan Toper. Toper MHP'nin Ankara İkinci Bölge, 4. sıra milletvekili olarak listede yer aldı. Adı 17 Mayıs 2006'da gerçekleştirilen Danıştay saldırısının Ergenekon davasıyla birleştirilmesiyle birlikte gündeme gelmişti. Danıştay saldırganı Alparslan Arslan’ın saldırıdan bir gün önce Toper’i, Ankara’daki bürosunda ziyaret ettiği ortaya çıkmış ve dönemin mahkeme başkanı Köksal Şengün’ün “Alparslan Arslan’ın Ankara’ya geldikten sonra sizinle olan ilişkinizi anlatınız” sorusuna Toper, şu yanıtı vermişti:

“Saldırıdan bir gün önce beni aradı. Ankara’da olduğunu ve görüşmek istediğini söyledi. Öğleye doğru Ankara Demirtepe’deki ofisime geldi. Yorgun görünüyordu. Yemek söylemek istedim ama ‘Midem rahatsız’ diyerek, kabul etmedi. Çay bile içmedi. Okuduğum ‘Da Vinci’nin şifresi’ ve kıyamet alametleriyle ilgili kitaplara ilişkin 30 dakika kadar sohbet ettik. İşleri olduğunu söyledi. Ben akşam işinin bitip bitmeyeceğini sordum. O da bana ‘İşim biterse ararım’ diye yanıt vererek ofisimden ayrıldı. Akşam 19.00 gibi ofisten çıkınca kendisini aradım. İşi bittiyse yemeğe gidebileceğimizi söyledim. Bir kafede buluştuk. O da arabasıyla gelmişti. Ben arkadaşım Koray Yılmaz’a da söz vermiştim. Alparslan’ın arabasını bırakıp akşam 20.00 civarında Yıldız semtindeki Koray Yılmaz’ın ve yanındaki bayan arkadaşının bulunduğu bir restorana yemeğe gittik.”

‘Müşteki’ oldu

Bu olayın ardından Toper hakkında herhangi bir dava açılmadı. Toper de o dönem, “FETÖ’nün kendisine yönelik bir kumpas kurmaya çalıştığını, adının geçtiği için 4 yıl boyunca iş alamadığını, kurumsal işlerin gelmediğini” belirterek, “mağdur olduğunu” beyan etmişti. Kapatılan Aksiyon dergisi “sadece tanık olarak bilgisine başvurulmasına karşın tutuklanarak, cezaevine gönderildiği” yönünde yazılar yazarken, Toper ise davada ‘müşteki’ oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler