Erdoğan o isimlerin üzerini neden çizdiğini açıkladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna Hersek ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, 27. Dönem Milletvekilleri aday listesi için ise, "Ehliyet, liyakat önemli. Parlamento'daki prensiplerimize dikkat etmemiş devamda hassasiyet göstermemiş arkadaşlarımızı listelere koymadık" diye konuştu.

Yayınlanma: 22.05.2018 - 07:32
Abone Ol google-news

Bosna Hersek ziyareti sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

24 Haziran'da yapılacak seçimlerde aday gösterilen isimlerle ilgili önemli açıklamalar yapan Erdoğan, "Aday adayı arkadaşlardan yazılı bir taahhüt aldık. "Haftanın üç günü Ankara'dasınız. Üç günü dışında hepinizin seçim bölgenizde ofisleriniz olacak. O ofislerde çalışmaları yürüteceksiniz. Çalışmalarınızı da her hafta rapor edeceksiniz' dedik" diye konuştu.

Hürriyet gazetesinden Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçakta gazetecilere yaptığı açıklamaları yazdı. Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

'Devamsızları listeye koymadık'

"Ehliyet, liyakat önemli. Parlamento’daki prensiplerimize dikkat etmemiş, devamda hassasiyet göstermemiş arkadaşlarımızı listelere koymadık, koymuyoruz. Bir de bu sefer bir hassasiyet daha gösterdik. Aday adayı arkadaşlardan yazılı bir taahhüt aldık. ‘Haftanın üç günü Ankara’dasınız. Üç günü dışında, hepinizin seçim bölgenizde ofisleriniz olacak. O ofislerde çalışmaları yürüteceksiniz. Oralardaki çalışmalarınızı da her hafta rapor edeceksiniz’ dedik. Bunların taahhüdünü de arkadaşlardan yazılı olarak aldık.

Trump'ın Suriye kararı

(ABD’nin kuzeybatı Suriye’ye yardımları kesmesi) Kuzeybatı Suriye’ye Amerika’nın ne yardımı var? Kuzeybatı Suriye’de zaten Rusya var. Bu pek tutarlı bir açıklama değil. Amerika daha çok Menbiç tarafında. Amerika’nın oralardaki yardımı da YPG’ye yönelik silah ve mühimmat. İnsani yardım faaliyetleri yok. Ayrıca İdlib’de, Duma’da ABD yok. Oraların hepsi, Afrin dahil o bölge, şu anda Rusya ile bizim ortak çalışmalar yürüttüğümüz bölge.

<haber:979903>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler