‘Barajı yıkacağız’

Toplantıya bir mesaj gönderen Demirtaş, adaylara demokrasi yürüyüşünde çok önemli bir sorumluluk üstlendiklerini hatırlattı.

Yayınlanma: 22.05.2018 - 21:49
Abone Ol google-news

HDP’nin aday tanıtım toplantısına, Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ın serbest bırakılmasına yönelik çağrılar damgasını vurdu. Toplantıya bir mesaj gönderen Demirtaş, adaylara demokrasi yürüyüşünde önemli sorumluluk üstlendiklerini hatırlattı, 24 Haziran’ın bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

HDP, 27. dönem için gösterdiği milletvekili adaylarını dün Ankara İnşaat Mühendisleri Odası’ndaki törenle tanıttı. Tanıtım toplantısında Ankara’dan aday gösterilen aktivisit Veli Saçılık ile Hatay’dan aday gösterilen Barış Atay’a partililer tarafından yoğun ilgi gösterildiği gözlendi. Toplantı HDP’nin 24 Haziran seçimleri için hazırlanan seçim şarkılarının tanıtılmasıyla başladı.

Tanıtım toplantısında HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın da mesajı okundu. Demirtaş mesajında “Türkiye halklarının eşit ve adil bir yaşamı birlikte var etme mücadelesinin kritik bir noktasında HDP ile beraber siyasi mücadeleye omuz verme duruşunuz, emin olun ki tüm ezilenlerin kaderini değiştirme potansiyeline sahiptir” dedi. Demirtaş, “Tek adam rejiminin faşizan uygulamaları altında inleyen topluma nefes aldıracak, demokrasi yürüyüşünde engelleri ortadan kaldıracak önemli bir sorumluluk üstlendiniz. Uzun yıllardır devam eden siyasi mücadelemizde, 24 Haziran seçimleri artık bir dönüm noktasıdır. Binbir emekle, bedelle biriktirilen umutları bu seçimde kalıcı bir kazanıma dönüştürmek için yarından itibaren sokaklarda, meydanlarda olacaksınız” görüşünü belirtti.

‘Demirtaş’ı bırakın’

Daha sonra HDP Eş Genel Başkanları Pervin Budan ve Sezai Temelli kürsüye birlikte çıktı. Buldan, “Buradan Cumhurbaşkanı’na, Yüksek Seçim Kurulu’na ve yargıya çağrıda bulunuyoruz: Bu adaletsizliğe, bu zulme son verin. Demirtaş’ı özgür bırakın. Diğer adaylar hangi koşullarda kampanya yürütüyorsa, Demirtaş’ın da aynı imkânlara ve koşullara sahip olması gerekir. Bunu engellemek, onu rehin tutmak gayri meşrudur, hukuki değildir, ahlaki değildir” diye konuştu.

Temelli de yaptığı konuşmada, “HDP seçim bildirgesiyle, hakikatin sesi oldu, demokrasi ve barış mücadelesi kararlılığını, karşı manifestosuyla açıkladı. Cumhurbaşkanı adayıyla, milletvekilleri adaylarıyla Türkiye’yi değiştirmeye geliyoruz! Senle bizlerle değişir, değiştireceğiz, yeni yaşamı birlikte kuracağız. Yalancıları, yasakçıları, yolsuzluk müptelalarını süpürüp tarihin çöplüğüne atacağız” diye konuştu. Temelli, Cumhur ittifakının kendi tabanlarından oy isteyecek hale geldiklerini belirterek, “Partimizin ise böyle bir “ya tabanımız bize oy vermezse” kaygısı yok. Çünkü bizler bir gün öyle bir gün böyle diyerek halkımızın, toplumun güvenini sarsmadık, kimsenin yüzünü kara çıkarmadık. O yüzden bırakın metal yorgunu olmayı, çelik gibi inadımızla seçime hazırız, barajı yıkmaya geliyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından HDP’nin milletvekilleri adayları bölgelere ayrılarak platforma çıkarak partilileri selamladı. Aday tanıtım toplantısında cezaevindeki adaylar da kürsüden anons edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler