Berhan Şimşek'ten ittifaka HDP tepkisi: İmralı'dan, Kandil'den koparabilirlerdi

CHP 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek, HDP'nin Millet İttifakı'na dahil edilmemesini eleştirerek, "HDP'yi İmralı'dan ve Kandil'den koparabilirlerdi" dedi.

Yayınlanma: 23.05.2018 - 09:08
Abone Ol google-news

<video:980897>

KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'ya konuşan CHP'li Berhan Şimşek, HDP'nin Millet İttifakı'na alınmamasını eleştirdi. Şimşek, Türkiye'yi barıştırmak ve HDP'yi İmralı'dan, Kandil'den koparmak adına HDP'nin de Millet İttifakı'nda olması gerektiğini savundu.

 "HDP'yi İmralı'dan ve Kandil'den koparabilirlerdi"

 CHP'li Şimşek, "Türkiye'yi barıştırmalıyız. Millet İttifakı'na alarak HDP'yi İmralı'dan ve Kandil'den koparabilirlerdi. Belki Türkiye'nin partisi olacaktı. Bunları denemeliyiz biz. Akıncı gençlikten gelen milli görüş doğru laflar ediyor, sayın Akşener doğru laflar ediyor. CHP'yi anlatmaya gerek yok. Biz bir terör örgütü gelsin kabul edebilir miyiz? Çocukları katletmişleri kabul edebilir miyiz? Askerimi katletmiş, kabul edebilir miyiz? Ama bizim normalleşmemiz gerekiyor. 6 milyon oy vermiş, o zaman Avusturya'ya sürelim onları? Böyle bir şey yapabilir miyiz? Gelin kardeş olalım, iç içe olalım, imkanlar verelim, eğer hukuku ve demokrasiyi işleteceksek. Gelin normalleştirelim. Sen onu it, bunu it, onu köşeye sıkıştır. Varsa HDP'nin üzerinde İmralı ve Kandil, bu büyük bir şanstı" dedi.

<haber-yatay:975205,979255>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler