Akşener: Bakan çocuğunun evinden 2 trilyon çıkıyor

“Bir bakan çocuğunun evinde bugünkü parayla 2 trilyon çıkıyor. 24’ünde karar vereceksiniz. Yolsuzlukların, hırsızlıkların, rüşvetin, yandaş müteahhitlerin kayrılmasının önüne geçeceksiniz”

Yayınlanma: 24.05.2018 - 10:59
Abone Ol google-news

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, miting programına dün de Isparta ve Burdur ile devam etti. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği gözlemlenen Isparta mitinginde Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle: 

Doları düşürecekmiş, hadi oradan!: Sabah kalktık dolar 4.88 olmuş. Büyük endişe var. Ekonominin alarm verdiği, sanayicilerin yeniden yapılandırmaya gitme endişesi taşıdığı. Bırakın yatırım yapmayı, yatırımların geri çekildiği bir güne uyandık. Ekonominin patronu güvendir, güven. ‘24 Haziran’dan sonra doları düşüreceğim’ diyor. Hadi oradan. Şimdi düşürün milleti perişan etmeyin. Bir arkadaşımla konuştum. Dedi ki ‘Meral Hanım milleti uyar. Dolar böyle giderse 6 TL’yi bulur.’ Dolar toto oynuyoruz şu an. Her konuda zam kapıda.

OHAL’i kaldır: Gencecik çocuklar, evlatlarımız işsizken, sizler ‘Çoluk çocuğum keyif sürsün’ diye Saray’a at padoku yaptırıyorsun. Yazıklar olsun. Hemen OHAL’i kaldırın. Ekonominin ellerini kollarını serbest bırak. 4 ‘Baba’ya da düşmanlar: Süleyman Demirel Üniversitesi’ni bölmeye kalktılar. Atatürk’e düşmanlardı, anladık ki Baba’ya da düşmanlar. 

Evlatlarınızı düşünün: Gençlere gelince, öğretmenler, sağlıkçılar atanamıyor. AKP’den kâğıt getirmeyen hiç kimse bir yerde işe giremiyor. Kendi çocuklarınız utanmadan kaymakam, vali yanında bir ay çalışıyor en ballı maaşlara gidiyorlar. Sizin evlatlarınızı ya sözleşmeli çavuşluğa, ya sözleşmeli erliğe, ya da taşerona mecbur bırakan bir iktidar gidecektir, gitmelidir. 

YÖK’ü kapatacağım: İsrafı had safhaya çıkardılar. Bin 100 odalı Saray’da bir gece yatmayacağım. O çiftlik haline getirilmiş kurumlar var ya hepsini gözden geçirip son vereceğim. YÖK’ü kapatıp yetkilerini üniversitelere vereceğim. Vereceğim ki bilim olsun.

Akşener’e ‘eyyt’ diyemiyor: İş buluncaya kadar bütün gençlere vatandaşlık maaşı bağlayacağız. Erdoğan dünyaya “eyyt” diyor da bir tek şu gariban Meral Akşener’e ‘eyyt’ demiyor. Niye demiyor biliyor musunuz? Çünkü “eyyt” derse vatandaşın gözü bize döner. Erdoğan bugüne kadar rakiplerini kendi seçti. Ama şimdi karşısına öyle bir rakip geçti ki. Hem rahmetli Türkeş’in hem de Demirel’in çırağı.

17-25 Aralık vurgusu

Akşener, Isparta’nın ardından Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda konuştu. Bir genci işaret ederek cebindeki parayı soran Akşener, gencin parası olmadığını öğrenince, 17- 25 Aralık sürecinde eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu ile diyaloğunu hatırlattı. Akşener, “Bir bakan çocuğunun evinde bugünkü parayla 2 trilyon çıkıyor. 24’ünde karar vereceksiniz. Yolsuzlukların, hırsızlıkların, rüşvetin, yandaş müteahhitlerin kayrılmasının önüne geçeceksiniz” diye konuştu.

Rüşvete karşı ağır yasa: Öyle ağır yasalar çıkaracağım ki rüşvete eli uzananın eli yanacak. Haksız mal mülk edinenlerin eli yanacak. İtibarı israfa bağlayanlara buradan seslenmek isterim. Bir tarafta helal ekmek peşindeki insanlar bir yanda ‘itibarda israf olmaz’ diyen biri. Müslüm Gürses’in dediği gibi “Bu ülkeyi yakarsa garipler yakar.” Ekonomi güvendir güven. Durmuş Yılmaz bizimle, 95 krizini çözen Ayfer Yılmaz bizimle.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler