Saadet’ten e-miting

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, kendisine ve partisine karşı gerçekleştirilen medya ambargosuna karşı Sakarya’da e-miting düzenledi.

Yayınlanma: 24.05.2018 - 23:44
Abone Ol google-news

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, kendisine ve partisine karşı gerçekleştirilen medya ambargosuna karşı Sakarya’da e-miting düzenledi. Miting konuşması ve sorulara verdiği yanıtlar sosyal medyadan canlı yayımlandı. Normalde 30-40 bin kişiye hitap eden Karamollaoğlu’nun e-mitingini 120 bin kişi takip etti. Karamollaoğlu’nun, Sakarya’da verdiği mesajlar özetle şöyle:

* Yüzde 90’a çıkmamız yasak: Bize bir ambargo uygulanıyor medyada, medya padişahınsa sosyal medya bizimdir. Bir mitingde ulaşabileceğimiz insanların çok daha fazlasına ulaşmış bulunuyoruz. Yüzde 90’a bizim çıkmamız yasak. Birazcık utanır insan.

* Erken seçimin sebebi acı reçeteyi geciktirmek: Seçimler birkaç ay daha seçimler gecikseydi, bugün gördüğümüz dolardaki yükseliş başka sahalara intikal edecekti, hükümet ayakta kalma imkânı bulamayacaktı. Acele edilmesinin sebebi alınacak acı reçeteleri geciktirmekten ibaret. Hep “aldatıldık, yanlış yaptık, Allah bizi affetsin.” Yeter ya! Niye bunlarla beraber olmadınız diye soruyorlar, bunların vebalinin altına giremeyiz, dedim.

* Önce barış sonra adalet: Hala “biz” ve “öteki” diye tarif ediyorlar. Hâlâ kutuplaştırmakta ısrarlılar. Kürt’ü ile Türk’ü ile; Alevi ve Sünnisiyle, ilericisiyle gericisiyle hepsini kucaklayacak kadar sevgimiz var. Önce bu barış ortamı. Barıştan sonra adaletin tesisi gerek.

* Sorgulanmak istemez: Bu sistemin ister istemez diktaya eğilimi vardır. Bu görev bize verilirse daha anayasa değişikliğini yapmadan TBMM ile birlikte çalışmaya kararlıyım. Kuvvetler ayrımını sağlayacak olan anayasa değişikliğini süratle gerçekleştireceğiz. Meclis cumhurbaşkanını denetmedikten sonra ister parlamenter sistem, ister başkanlık sistemi.

* Adalet sarayda aranmaz: İstanbul’da adalet sarayı en muhteşem bina. Ama içinden adalet çıkmıyor. Saraylarda adalet arayamayız. İktidarın etkisinde kalan adalet mekanizmasından adalet beklenemez.

* Hadi oradan: Milli gelir hesabıyla oynuyorlar, 5 kat arttı diyorlar, hadi oradan. Niye insanlar açlık sınırında, Allah’tan korkun. Karamollaoğlu, kendisine sosyal medya üzerinden soruları da bilgisayardan okuyarak yanıtladı. Karamollaoğlu, “OHAL tutukluları ne olacak” sorusuna “Hiç kimse kendisinin masum olduğunu ispat etmek mecburiyetinde değildir. İspat, iddia makamının görevidir. Adalet rayına oturtulacak” yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler