Demirtaş'tan Cumhurbaşkanı adaylarına flaş mesaj

HDP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, diğer cumhurbaşkanı adaylarına yönelik twitter hesabından paylaşımlarda bulundu.

Yayınlanma: 25.05.2018 - 11:34
Abone Ol google-news

Demirtaş, kendisinin serbest bırakılmasına yönelik çağrıda bulunan İYİ Parti adayı Meral Akşener, CHP adayı Muharrem İnce ve Saadet Partisi adayı Temel Karamollaoğlu'na, çağrılarını anlamlı bulduğunu belirterek şunları söyledi:

"Hakkımdaki çağrılarınızı önemli ve değerli buluyorum. Seçim çalışması adil ve eşit olmazsa sonuçların meşruiyeti de tartışmalı olur. Sizler de adil bir ortamda çalışamıyorsunuz. Ülkemizin adalet ihtiyacı en çok da bu şekilde anlaşılıyor."

Demirtaş, paylaşımlarında Cumhurbaşkanı ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ise şu satırları yazdı:

"Cumhurbaşkanı olarak, 16 yıllık yönetimden sonra adalet vaat ediyorsunuz. En sevdiğiniz rakibinizin c.evinden seçim çalışması yürütmek zorunda kalmasına dair görüşlerinizi de duymak isterdim. Anayasa’daki masumiyet karinesini unutmadan yorum yaparsanız sevinirim."

<haber-yatay:982750,979374,974873>

'KAZANIRSANIZ HDP'Yİ BİZ KAPATACAĞIZ'

Öte yandan, seçildiklerinde HDP'yi kapatacaklarını söyleyen Vatan Partisi'nin adayı Doğu Perinçek'e de cevap veren Demirtaş, "Ben seçilirsem Vatan Partisi’ni kapattırmayacağım. Partiniz dahil, bütün partilerin hazineden adil bir yardım almasını sağlayacağım. Ayrıca siz kazanırsanız söz veriyorum, HDP’yi biz kendimiz kapatacağız." ifadelerini kullandı.

<haber:982478>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler