Veli Saçılık: Sadece seçmen olmayı kabul etmeyin

"Sadece seçmen olmayı reddedin arkasında duracak örgütlü bir toplum olarak kalın." diyen HDP'li Veli Saçılık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "cemevlerine hukuki statü vereceğiz" sözüne karşı "Azrailden can beklenmez" dedi.

Yayınlanma: 25.05.2018 - 16:10
Abone Ol google-news

<video:982901>


HDP Ankara 3. Bölge Milletvekili Adayı Veli Saçılık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim beyannemesinde yer alan cemevlerine hukuki statü verilmesi konusunda "Azrailden can beklenmez" dedi.

Veli Saçılık, "Ankara 3. Bölge'de bizim ciddi bir oy potansiyelimiz var. Ama bizim bunu daha da arttırmamız gerekiyor. Seçmenler oy verirken şuna dikkat etmeli. Adaylar vekilliği kariyer olarak mı görüyor yoksa toplumsal mücadelenin parçası olarak mı görüyor. Buna dikakt etsinler. Ben kendimi toplumun özhggürleşmesi ve toplumsal mücadelenin bir parçası olarak görüyorum. Oy verin değiştirelim' demiyorum. 'Oy verin değiştirmeye başlayalım' diyorum. Meclis tek başına bunun için yeterli değil. 7 Haziran'da gördük ki, bizim irademiz çalınabiliyor. 'Milli irade' diye diye milli iradeye kayyım atandığını gördük" dedi.

"SADECE SEÇMEN OLMAYI REDDEDEDİN"

Saçılık, "Sadece seçmen olmayı reddedin arkasında duracak örgütlü bir toplum olarak kalın. Asıl önemlisi sokaktaki mücadeledir. Yarın eğer gülebileceksek, bugünkü seçimlerimiz bunda çok etkili olacak" dedi.

"AZRAİLDEN CAN DİLENMEZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim beyannamesindeki cemevlerine hukuki statü konusuna da değinen Veli Saçılık, "Ben Azrail'den can beklenemz diyorum. AKP'den kesinlikle böle  bir şey beklemiyorum. AKP'nin toplumsal keismlere 'şunu vereceğiz' demek gibi bir hakkı yok. Hükümetin yapacağı tek şey toplumsal taleplerin önünü açmaktır. AKP bir çok söz verdi ama yerine getirmedi. Roman açılımı dedi, Roman vatandaşların evini yıktı, Kürt açılımı dedi Kürt vatandaşların evini yıktı. Alevi açılımı dedi, hiç bir şey çıkmadı. Bugün oy devşirmek ya da kendine bağlı bir Alevi kitlesi yaratmak için bir hamle yapıyor. Biz bunu samimi bulmuyoruz. Zaten Alevi halkı da bugüne kadar iyi tanıdı AKP'yi. Buna kanacağını sanmıyorum" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler