EMEP, 24 Haziran'da destekleyeceği partiyi açıkladı

EMEP, 24 Haziran seçimlerinde HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı destekleme kararı aldı. EMEP, genel seçimlerde de HDP'ye oy verme çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 26.05.2018 - 14:34
Abone Ol google-news

Emek Partisi (EMEP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ile Türkiye Komünist Partisi (TKP) gibi 24 Haziran seçimlerine parti olarak katılamıyor. EMEP, "anti demokratik koşullarda tek adam sistemine geçit vermemek" adına Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) destekleme kararı aldı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Selahattin Demirtaş'ı destekleme çağrısında bulunan EMEP'in seçim bildirgesinde "HDP’nin barajı geçmesi demek AKP’nin 60-70 milletvekili daha az alması demektir. Bu durum tek adam rejimini engellemek ve/veya geriletmek bakımından son derece kritik önemdedir. Diğer yandan Kürt sorununun yeniden barışçıl bir çözüm sürecine girebilmesi açısından da Kürt halkının siyasi temsilcilerinin mecliste bulunmaları oldukça önemlidir. “Büyüğünden”, küçüğüne sermaye partilerinin bloklaşarak seçimlere gitmesi nedeniyle yüzde 10 seçim barajı bir “Demokles kılıcı” misali yalnızca HDP’nin başı üzerinde sallanmaktadır. Bütün bu nedenlerle tüm emekçileri, halkın gerçek egemenliği, tekelci kapitalist sömürünün ortadan kaldırılması, gerçek bir demokrasi, laiklik ve barış için kendi partisi olan Emek Partisi’nde örgütlenmeye ve mücadele etmeye; tek adam rejimini engellemek için Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş’a, Meclis seçimlerinde ise HDP’ye oy vermeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

"24 HAZİRAN VE SONRASINDA DA MÜCADELE SÜRECEK"

Mücadelenin 24 Haziran sonrasında da süreceğine dikkat çekilen bildirgede "EMEP 24 Haziran’da, 16 Nisan Referandumu benzeri durum ve sonuçların yaşanmaması için “seçim ve sandık güvenliğini” sağ- lamak noktasında bütün güçlerini seferber edecek, olası olumsuz gelişmeler karşısında halkımızın demokratik tepkisini örgütlemek için üzerine düşeni yapacaktır" denildi.

<haber-yatay:971459,973223>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler