Kılıçdaroğlu'ndan saldırıya uğrayan Saadet Partililere ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, afiş asma çalışması sırasında MHP'lilerin saldırısına uğrayarak yaralanan Saadet Partisi Milletvekili Adayı Mehmet Fethi Öztürk ve diğer partilileri tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

Yayınlanma: 26.05.2018 - 15:45
Abone Ol google-news


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da seçim afişi çalışması sırasında MHP'lilerin saldırısı ile yaralanarak Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Saadet Partilileri ziyaret etti.

Seçimbeyannamesini açıkladığı programın ardından yaralı SP'lileri ziyaret eden Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından şu açıklamayı yaptı: 

"Hepimiz siyaset yapıyoruz. Demokratik bir ortamda siyaset yapmak, düşüncelerimizi ifade etmek, inandığımız düşünceleri kamuoyu duysun diye afişler ve pankartlar asmak siyasetin bir geleneğidir. Şiddet uygulamak, insanları sopayla dövmek, gecenin bir yarısında baskın düzenlemek ve insanları yaralamak doğru değil. Türkiye'nin bunları aşması lazım. Eğer böyle bir tablo Türkiye'nin önüne konacaksa, bu gelecek açısından da son derece vahim. Geçmişte buna benzer çok acı olaylar yaşadık. Türkiye'nin böyle olaylar yaşamaması lazım. Bütün siyasi partiler özgür bir ortamda düşüncelerini ifade edebilmeliler. Hangi parti olursa olsun he siyasi partiye saygı duyuyoruz. Ama bu saygının ölçütü şiddete başvurmamalarıdır. Dolayısıyla arkadaşımız yaralanmış. Ağır bir yara. Umarım kısa süre içinde taburcu edilecek. Bu bizi son derece üzdü. Benzer bir tabloyu Türkiye'nin yaşamaması lazım. En büyük dileğimiz bu" dedi."

<haber-yatay:983546,983254,983302,983307>

Karamollaoğlu'ndan açıklama

7 kişini yaralandığı saldırının ardından Saadet Partisi Gemel Başkanı Temel Karamollaoğlu hastanede yaralı gençleri ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

 Temel Karamollaoğlu açıklamasında şunları söyledi

“Gece saat 1 buçuktan sonra çok üzüntü verecek bir olay ile karşı karşıya kaldık. Gençlerimiz bayrak asarken maalesef bir saldırıya uğradılar. Saldıranlarda haksızlıklarını ortadan kaldırabilmek için gerekçe ürettiler. Bayrak indirme diye hiçbirşey yok. MHP’nin bayraklarından bir tanesi bile indirilmemiştir. Hatta gençlerimiz o kadar titizlik göstermişlerdirki; MHP bayrakları sağlı sollu asıldıkları için ne olur ne olmaz farklı bir anlayış meydana gelir diye bayrakları sadece orta refüje asmışlar. Ama bilerek veya bilmeyerek sanki bayraklar indiriliyormuş gibi bir hava estirilmiş arkasından maalesef gençlerimize hunharca saldırılmış. Şuanda içerde yatan gencimizde belli, hastaneden tahliye edilen gençlerimizin de durumu belli. Eğer saldıranlar bu gençler olsaydı karşı tarafta da heralde birkaç tane yaralı olurdu. Ama şunu diyebilirler bir babayiğit adamlarız vururz, ezeriz, kırarız o da onların meslekleriyse diyecek bir şeyimiz yok. Ama bu ayıptır, vicdansızlıktır hakikatten. Bu hadiseler olup kanlar içerisinde gençler yere düşünce şuanda içerde bulunan gencimizde kendi silahını çekerek havaya bir kere ateş etmiş çünkü ölümle karşı karşıya hissediyor kendisini….” Devamı gelecek...

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler