Bahçeli 'affı' genişletip seçim beyanamesine de koydu

MHP lideri Devlet Bahçeli, milletvekili aday tanıtım toplantısında İYİ Parti’ye geçip pişman olanlarla kucaklaşmaya hazır olduğunu söyledi. Bahçeli, af isteğini seçim beyannamesine de koydu.

Yayınlanma: 26.05.2018 - 22:42
Abone Ol google-news

<video:983544>

MHP, dün, “Cumhur İttifakı, Millet Aklı” sloganıyla milletvekili aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin seçim beyannamesini açıkladı. Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyleydi:

Eleştiren herkes ‘hain’: 24 Haziran seçimleri Cumhuriyet tarihinin en kritik, en stratejik, en mühim karar anlarından birisine tekabül ve tesadüf edecektir. MHP’yi eritmek, indirmek, güçsüzleştirmek için kuyruğa girmiş alçaklara şamarı indirmeye yeminli misiniz? 24 Haziran Türkiye’nin kader anı, tünelden önceki son çıkışıdır. Partimizin milletvekili adayları, yöneticileri ve samimi ülküdaşlarım üzerinde spekülasyon yapan karalamalara tevessül eden, itibar cellatlığına soyunan, küçücük akıllarıyla gazete, televizyon ve sosyal medyadan dedikodu üreten kim varsa alçaktır, haindir, kripto damarın can çekişen son kalıntılarıdır. Bunları not ediyoruz. Bunlarla ilgili gereğini 24 Haziran’dan sonra muhakkak suretle yapacağız.

Dövizle batmayız: Türkiye Cumhuriyeti dövizle kurulmadı, dövizle yıkılmaz, yıkmaya da kimsenin gücü yetmez. Türk milleti inen çıkan dolarla var olmadı, onsuz da bir şey kaybetmez.

Eve dönün çağrısı: Vay gafiller vay, İyi Parti de dahil alayı PKK’lı Demirtaş’ın, Mehmetçik katillerinin affını istiyor. Aklı bir vesileyle çelinmiş, duyguları istismar edilmiş, bir ara içimizdeyken yanılıp yenilip aramızdan çıkıp gitmiş kardeşlerimize eziyet ediyorlar. Hatta Başbuğ Türkeş Bey’in anılmasına, Bozkurt yapılmasına yasak koyuyorlar. Buradan diyorum, pişmanlık yaşayan, samimi bir şekilde özeleştiri yapan, hatasını anlayan her kardeşimle, her ülküdaşımla kucaklaşmaya hazırım.

Çakıcı hatırlatması: Bir başka tuhaf benzerlikse hepsinin birden sözde Kürt sorunundan bahsetmesidir. Biz ise cezaevindeki ülküdaşlarımız, ülke ve ülkü sevdalısı kardeşlerimizle birlikte kader mahkûmları için af istediğimizde sırtı kabarmış kediye dönüyorlar, adeta çıldırıyorlar.

Görevine devam etmeli: Sayın Erdoğan’ın görevini sürdürmesi millet ve devlet menfaatleri bakımından şu ağır dönemde aciliyet ve öncelik kesbediyordu. Çünkü CHS’nin iki ana paydaşından olan Sayın Erdoğan’ın, yeni sistemin ruhu, doğası ve güvenliği açısından mutlaka görevine devamı gerekiyordu. MHP olarak Cumhurbaşkanı adayımızın yüksek bir destek ve oyla seçileceğine inanıyor, bunu şimdiden görüyoruz.

Allah’tan yüzde 1 diyemediler: İcazetli, görevli ve provokatör anket şirketleri bizim oy oranımızı yüzde 3-4’e yaklaştırdılar. Allah’tan henüz yüzde 1 diyemediler. Merak etmeyin, Türk düşmanları bunu da yapacaktır. 

Öne çıkan vaatler

* PKK’lılar, FETÖ’cüler ve diğer teröristler ile çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri hariç olmak üzere, demir parmaklıkların gerisinde özgürlük düşü kuran, zindanda gün sayan, dama düşüp sevdiklerinin ve sevenlerinin hasretini çeken kader kurbanlarına af çıkarılması için girişimler sürdürülecek.

* Üniversite giriş sınavı kaldırılacak.

* Askerlik süresi prim ödemeksizin emeklilik hizmetine sayılacak.

* Emekli aylıklarındaki eşitsizlikler ve emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetleri giderilecek.

* Öğretmenlerin ek göstergesi 3 bin 600’e çıkarılacak. Atanamayan öğretmenlerin tamamı kademeli olarak atanması için kadro ihdas edilecek.

* Muharip gazi şeref aylığı artırılacak. Şehit anne ve babalarının aldıkları maaş artırılacak. Şehit yetimlerinin tamamına iş hakkı verilecek. Terörle mücadele gazilerine ikinci istihdam imkânı sağlanacak. Ordu ve polis vazife malullerinin maaşları iyileştirilecek. Gazilere ÖTV’siz araç imkânı getirilecek.

* 2023’te, büyükşehirleri kapsayacak şekilde yüz il, bin ilçeden oluşan bir idarî sistemle, ekonomide yerli ve millî diriliş sağlanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon