Bilgen: Oy aldığımız köyler AKP'li köylere taşınmış

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, YSK’nin aldığı sandık birleştirme ve taşıma kararlarına tepki göstererek, “HDP’nin yüzde 70-80 oy aldığı köylerle ilgili taşıma kararı alındı, sandıkların taşındığı köylerde de AKP’nin yüzde 70- 80 oy aldığı görülüyor” diye konuştu.

Yayınlanma: 29.05.2018 - 08:52
Abone Ol google-news

HDP’nin sadece yüzde 10’la değil, her türlü barajla uğraştığına işaret eden, “YSK’nin 144 bin seçmeni etkileyen sandık taşıma kararı, seçimin sonucunu belirleyecek ciddi bir sayısal niteliği etkiliyor. Birkaç bin seçmenle hangi milletvekilinin seçileceğinin belli olduğu bölgelerde, 144 bin seçmenin hak gaspına maruz kalacağı çok açıktır. Bu seçmen iradesinin tanınmamasıdır” diye konuştu.

Baluken açıklaması

Düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmeler de yapan Bilgen, HDP’nin milletvekili adayları olan İdris Baluken, Bedriye Yorgun, Turgut Öker, Yüksel Akgün ve Abdullah Gürgen ilgili verilen kararların doğrudan seçme ve seçilme hakkına yönelik ihlaller olduğunu da dile getirdi. Bilgen, “Baluken’le ilgili de para cezası verilmiş, infaz tamamlanmıştır, ama buna rağmen bölge mahkemesi hızlı bir operasyonla adaylığını engellemiştir” dedi

<haber-yatay:984706,983872>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler