Demirtaş: Sandık taşımalar HDP'yi baraj altında bırakmak için

HDP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, "HDP'nin barajı geçememesi gibi bir olasılığı kabul etmiyoruz. Bu sadece HDP seçmenine değil, demokrasi yanlısı herkese büyük haksızlık olur" dedi.

Yayınlanma: 29.05.2018 - 21:32
Abone Ol google-news

Seçim çalışmalarını tutuklu olduğu için cezaevinden yürüten  HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, DW Türkçe'den  Banu Güven'in sorularını avukatı aracılığı ile yazılı olarak yanıtladı. Seçim yarışının adil olmayan koşullarda yapıldığına işaret eden Demirtaş, "AKP'nin mülki amirlerinin Kürt illerinde neredeyse koca bir ilçe kadar seçmeni taşımak üzere YSK'ye başvuru yaptığını" söyledi.

Ancak HDP'nin barajın altında kalmayacağını ve 7 Haziran'ı geride bırakabileceğini belirten Demirtaş, Avrupa'nın tutumundan da şikayet etti.

Tutuklanmasının tamamen siyasi bir karar olduğunu söyleyen Demirtaş, "Hukuk uygulanır ve yargı bağımsız davranırsa bırakılırım. Ama şu aşamada öyle bir atmosfer yok. Yargı yoğun bir siyasi vesayet altında. Ancak bizi burada tutma gerekçeleri o kadar zayıf ki, bir noktadan sonra yargı üzerindeki baskı bile bizi burada tutmaya yetmeyebilir. Bu noktada da halkın kendi özgürlüğü için vereceği demokrasi mücadelesi belirleyici olacaktır. Yargı ancak o zaman bağımsız ve adil hareket edebilir." diye konuştu.  Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:

 "HDP ve ben seçimlere girmiyormuşuz gibi bir intiba var"

 TRT ve ana akım medyaya baktığınızda, birkaç istisna dışında, HDP ve ben seçimlere girmiyormuşuz gibi bir intiba ediniyorsunuz. Maalesef medyanın durumu içler acısı, toplumun bir kesiminin temsilcisi yokmuş gibi davranmaları, diğer muhaliflere de üvey evlat muamelesi yapmaları utanç verici. Baskı altında olmalarını anlıyorum, ama geleceğimiz için böylesine önemli zamanlarda üç maymunu oynamalarının, hatta çoğu zaman iktidarın stepnesi gibi davranmalarının bir açıklaması olamaz. TRT'deki seçim konuşması hakkımı kullanmak için çeşitli yazışmalar yapıyoruz. Ama miting yapma, seçmenlerime yüz yüze propaganda yapma, sesimi duyurma hakkımın şu ana kadar göz ardı edilmiş olması, TRT konusunda farklı bir şey ortaya çıkar mı sorusunu sorduruyor.

Hem ben hem partim bu seçimlerde sadece barajı değil kendimizi de aşacağız, buna yürekten inanıyorum. Seçmende büyük bir heyecan ve coşku var. İçeriden bunu ben bile hissedebiliyorum. 7 Haziran'da 2015'deki seçimleri geride bırakacak sonuçlar almamız mümkün.

"AKP Kürt illerinde seçmen taşıyor"
    
"İhlal ve usulsüzlüklerin had safhada olduğu, meşru olmayan bir seçimde baraj altında kalmamız söz konusu olabilir. Şimdiden bunun hazırlıklarının yapıldığını da görüyoruz. AKP'nin mülki amirleri her gün Kürt illerinde neredeyse koca bir ilçe kadar seçmeni taşımak üzere YSK'ye başvurular yapıyor. Partim bu tarz planları engellemek için gerekli başvuru ve çalışmaları yapıyor. HDP'nin barajı geçememesi gibi bir olasılığı kabul etmiyoruz. Çünkü bu sadece HDP seçmenine değil, Türkiye'de demokrasi yanlısı herkese büyük bir haksızlık olur."



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler