İYİ Parti vaatlerini bugün açıklıyor

İYİ Parti lideri ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener bugün Ankara Spor Salonu’nda saat 11.00’de, binlerce partilinin katılımı ile seçim beyannamesini açıklayacak.

Yayınlanma: 29.05.2018 - 22:28
Abone Ol google-news

İYİ Parti lideri ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener bugün Ankara Spor Salonu’nda saat 11.00’de, binlerce partilinin katılımı ile seçim beyannamesini açıklayacak. Akşener, 24 Haziran seçimleri için ekonomi, eğitim, sağlık ve israf alanlarında reform vaat edecek. Akşener’in yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda uzmanın da desteğiyle hazırlanan beyannamesinin 138 sayfa ve 404 maddeden oluşması bekleniyor.

Akşener’in meydan meydan eleştirdiği hükümetin ekonomi politikaları, beyannamenin ana unsurunu oluşturacak. Bu kapsamda ekonomi politikaları “Makroekonomik istikrar, Ekonomik coğrafya ve hızlandırıcı sektörler” başlıklarında şekillenecek. Akşener’in beyannamesinde üretim endeksli sanayi ve tarım politikalarında reform vaat etmesi bekleniyor. Şeker fabrikalarını geri almayı söz veren, Türkiye Dayanışma Fonu kurarak icralık borçluların yükünü hafifletmeyi planlayan Akşener, emeklilere bayramlarda bin 500 lira ikramiye, gençlere iş ve iş bulana kadar da vatandaşlık maaşı vaat edecek. ‘Kaynak nerden bulacaksınız’ sorusunun yanıtı ise Akşener’in “israf kapısı” olarak değerlendirdiği kurumların yeniden gözden geçirilmesi ile açıklanacak. Akşener, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda parlamenter sisteme dönüş için hiç beklemeden süreci başlatacak. OHAL’i ilk gün kaldırmayı vaat eden Akşener, hukuk devleti ve demokrasi için hızla adım atacak. Yeni anayasa için toplumsal mütabakat aranması çalışmalarına başlamayı vaat edecek.

“PKK ayrı, Kürt seçmen ayrı”, “Güneydoğu’da yaşayan insanlar nefes alamaz durumdalar” ve “İYİ Parti üçüncü yoldur” yorumu yapan Akşener’in, Kürt Sorunu’nun çözümünün önünü açabilmek için güvenlik politikalarının esnetilmesini vaat etmesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler