Trabzon’u Nâzım Hikmet’le selamladı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Trabzon Cumhuriyet Meydanı’ndan Türkiye’ye seslendi. İnce, konuşmasına Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye Destanı’ndaki Karadenizlileri anlattığı bölüm ile başladı.

Yayınlanma: 29.05.2018 - 22:37
Abone Ol google-news

Trabzon’da yağan yağmura karşın binlerce kişi, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi dinlemek için Cumhuriyet Meydanı’nı doldurdu. Üzerlerindeki poşetten yağmurluklarıyla, ellerinde şemsiyeleriyle İnce’nin konuşmasını “Başkan İnce” sloganlarıyla bölen kalabalık, yağmur altında rengarenk bir görüntü oluşturdu.

Konuşmasına Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye Destanı’ndaki Karadenizlileri anlattığı bölüm ile başlayan İnce, “Dümende ve başaltlarında insanları vardı ki bunlar, uzun eğri burunlu ve konuşmayı şehvetle seven insanlardı ki sırtı lacivert hamsilerin ve mısır ekmeğinin zaferi için hiç kimseden hiçbir şey beklemeksizin bir şarkı söyler gibi ölebilirlerdi....” dedi ve “Bugün buraya bir şarkı söylemeye geldik”’ ifadelerini kullandı. Meydanda özellikle kadınların yoğunluğu dikkat çekerken, Karadeniz’in yöresel kıyafetlerini giyen Tonyalı kadınlar, sahneye çıkarak İnce’ye çiçek verdi. Trabzon’da insanlar kendi şiveleriyle “İncelduğu yerden kopsun” dövizleri taşıdı.

İnce Trabzon’dan sonra 1986 Kasım’da öğretmenliğe başladığı Artvin Borçka’ya geçti. “İlk maaşımı burada aldım” diyen İnce, “O gün hayaller kurmuştum. Allah’ın izniyle o hayaller 24 Haziran’da gerçekleşecek” dedi. İnce mitingin sonunda yağmur altında kendisini dinleyen binlerden “Kendimi sizlere, sizi Allah’a emanet ediyorum” diyerek, helallik istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler