'Kardeşlik bin Çankaya'dan daha değerlidir'

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, koltuk hasreti için aday olmadığını söyleyerek, “İşçi, Kürt-Türk kardeşlerimiz, kadını, genci, emekçisi ile bu yolda yürürken kardeşliğin taşlarını düzüyoruz. Bu birliktelik bin tane Çankaya Köşkü'nden ve makamdan daha değerlidir” dedi.

Yayınlanma: 24.07.2014 - 18:51
Abone Ol google-news

Seçim kampanyasında Tekirdağ'da devam eden Demirtaş,  Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir ilaç fabrikası önünde işten çıkarıldıkları için eylem yapan işçilerin çadırını ziyaret etti. Bazı sendika üyeleri ve işçiler tarafından karşılanan Demirtaş eylemle ilgili bilgi aldı. Demirtaş 10 Ağustos‘ta neyi niçin seçeceğini halkın bilmediğini kaydetti. Halkın başkanını seçtiğini belirten Demirtaş, "Devletin yeterince temsilcisi vardır. Devletin çıkarlarını koruyan temsilci vardır. Halkın çıkarlarını koruyan temsilci ise yoktur. Halk emekçidir, ezilendir ve üretendir. Alın teri ile namusu ile çalışan kalkındırandır. Onun başkanı yoktur. Başbakan hükümetin başıdır. Halkı son yıllarda ise düşünen yoktur. Bugün uluslararası bir firmada kendi emeğinin hakkını korumak için sendika üyeliği isteyenler işten çıkarılmıştır” dedi.

“KARDEŞİK, ÇANKAYA’DAN DEĞERLİ”

Koltuk hasreti için aday olmadığını ifade eden Selahattin Demirtaş,  “Bu mücadelenin içinde yürürken kazanıyoruz. İşçi, Kürt, Türk kardeşlerimiz kadını genci, emekçisi ile bu yolda yürürken kardeşliğin taşlarını düzüyoruz. Bu birliktelik bin tane Çankaya Köşkü'nden ve makamdan daha değerlidir. Bunu kazanırsak, aydınlık geleceği de kazanmış oluruz" dedi.

Burada eylem yapan 8 işçinin durumunun kimsenin umurunda olmadığını anlatan Baydemir, "8 işçinin direnişi bütün emekçiler adına yapılan bir direniştir. Bugün sekiz kişinin başına gelenler yarın 80 kişinin başına gelebilir. Bizler bu ülkede yeni yaşamı sözünü birbirimize veriyoruz. Bunun için birbirimize güvenip ve inanmalıyız" diye konuştu.

Seçildiği takdirde çizdiği ilkelerin belli olduğunu anlatan Selahattin Demirtaş, "Diğer ikisinin koltukları rahat olmayacaktır. Yemen yakalarında el ele veren kardeşliğe ve özgürlüğe sevdalı halk kitlesi olacaklar. Parmağını sallayıp bize hakaret edemeyecekler. Bizler birlik içinde yaşayacaksak bu ilkeleri hep beraber mücadele ederek hayata geçireceğiz. Ben buna inandığım için kardeşlerimiz ile bu yolda yürüyoruz" dedi.

Demirtaş, açıklamalarının ardından işten çıkarıldıkları için eylem yapan işçilerin yanından ayrılarak miting için Çorlu İlçesi’ne geçti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler