'Muharrem İnce yüzde otuzu geçti'

CHP'li Yarkadaş "Cumhurbaşkanı adayımız İnce'nin oyları hızla yükseliyor. Halkın iktidarının ayak seslerini duyuyoruz." dedi.

Yayınlanma: 30.05.2018 - 14:31
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Muharrem İnce'nin seçimin ilk turunu yüzde otuzun üzerinde bir oy oranıyla geçeceğini söyledi.

 CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı'nın hizmete soktuğu İçerenköy Seçim Bürosu, geniş katılımlı bir törenle açıldı. Açılışta CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Başkan Vekili İlhami Yılmaz ile çok sayıda milletvekili adayı hazır bulundu.

 "ÇOBAN ATEŞİ YAKANLAR..."

 Açılış öncesi partililere seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, "24 Haziran'da çoban ateşlerini yakanlar, Atatürk'ün evlatları zaferlerini de birlikte kutlayacak" dedi.

 "KENDİMİZE KOLTUK ARAMIYORUZ"

 Yeni dönemde aday gösterilmeyen CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise "Bizler kendimize koltuk değil, ülkemizin çocuklarına güzel bir gelecek arıyoruz. Dün buradaydık, yarın da bu alanda el ele verecek ve mücadele edeceğiz" diye konuştu.

 CHP'NİN İKİ HEDEFİNE VURGU

 Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını belirten Yarkadaş, "Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı, demokratik parlamenter sisteme dönüşü sağladıktan sonra ise Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu Başbakan yapacağız. Bunu birlikte başaracağız" dedi.

 İLK TURUN OY ORANI NE?

 Seçim ofisinin açılışı sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yarkadaş, "Kamuoyu araştırmaları sayın İnce'nin yüzde otuz bandına yaklaştığını gösteriyor. İnce aynı performansı sürdürdüğü takdirde, seçimin ilk turunu yüzde otuzun üstü bir oyla kazanır. Parlamentodaki çoğunluk da aynı şekilde muhalefet partilerine geçer... 8 Temmuz seçiminde ise İnce Çankaya'ya çıkar, Türkiye'ye güneş doğar" ifadesini kullandı.

 CHP'li Yarkadaş, "Her gün sahadayım ve seçmenlerle iç içeyim. Halkın iktidarının ayak seslerini duyuyorum" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler