Yazara kendini yalanlatan tartışma

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Erdoğan-Gülen ilişkisine yönelik iddialarını sürdürdü. Erdoğan ile Gülen’in yanına giden kişinin kendisine bilgi verdiğini söyleyen İnce, Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Nasuhi Güngör’ün Yenilikçi Hareket adlı kitabından da bölümler okudu. Görüşmenin anlatıldığı kitabın yazarı ise akşam saatlerinde Twitter üzerinden “kitapta doğru yazmadığını” açıkladı.

Yayınlanma: 31.05.2018 - 09:01
Abone Ol google-news

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dava açarak karşılık verdiği, “Gülen ile görüştün mü” sorusuna, Kırıkkale’de miting meydanında belgesi ile yanıt verdi. İnce şöyle konuştu: “Sen partini kurmadan önce Gülen ile görüştün mü, Pensilvanya ile diye sordum. ‘Görüşen namettir, ispat etmezsen namertsin’ dedi. Senin kiminle beraber gittiğini biliyorum. O kişi beni aradı, ‘Beraber gittik’ dedi.

Adını açıklamıyorum çünkü ona zarar verme gücü var elinde. 24 Haziran’dan sonra ayrıntıyı açıklayacağım dedim. Yetmez. Elimde bir kitap var, Nasuhi Güngör’ün ‘Yenilikçi hareket.’ Erdoğan’ın yakın arkadaşı. Bu arkadaşı, 17/25 Aralık’tan sonra TRT Haber Dairesi Başkanı yaptı. Yani ona güveniyor, dostu. Kitabın 89’uncu sayfasını okuyorum, Erdoğan sende dinle ama kumandayı sakın duvara atma. Kitapta, ‘Erdoğan, 2000 yılı Mayıs ayında ABD’ye yaptığı gezide uzun süredir orada yaşayan Gülen ile bir araya geldi. Erdoğan Gülen görüşmesi muhtevasından çok uzun yıllardır birbirine hayli mesafeli olan iki farklı ekolün bir araya gelmesi açısından da hayli dikkat çekiciydi’ diyor.”

<haber-dikey:986433>

Erdoğan’ın mitinglerinde kendi hakkında gösterdiği videolara da videoyla yanıt veren İnce şöyle konuştu: “Video izlettiriyor meydanda, ‘bakın İnce, Kılıçdaroğlu’na ne demiş’ diyor. Ben Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday olarak partimde çıkmışım. Demokratik bir yarış. Siyasette bu tür yarışlarda insanlar birbirlerini eleştirirler. Ben söylediklerimin arkasındayım ne dediysem o ama bakalım sen söylediklerinin arkasında mısın? (‘Erdoğan’ın ne aldatılan olduk ne aldantan’ sözlerinin ve arkasından ‘aldatıldık’ sözlerinin bulunuduğu videoları gösterdi) Bana diyor ki Genel Başkanı’na laf söyledin. Bak senin Genel Başkan’ın senin için ne demiş. (Erbakan’ın Erdoğan’ı eleştirdiği videolor izletildi) Hırsız demedim, onun yerine geçmek istedim, eleştirilerde bulundum. Hırsız, namussuz demedim, Siyonist demedim, İsrail uşağı demedim. Bak senin Genel Başkan’ın sana ne diyor. (Son olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Erdoğan’ı eleştirdiği videoları izletti) Meydanlara gerip benimle kavga etmek istiyor. Onun oyununa gelmeyeceğim. Projeleri anlatacağım ben.” 

Nasuhi Güngör kendini yalanladı!

Yazdığı ‘Yenilikçi Hareket’ adlı kitaptan Muharrem İnce’nin yaptığı alıntılara twitter üzerinden yanıt veren Nasuhi Güngör, kendini yalanladı. Güngör, twitterdan özetle şu mesajları paylaştı: “Kitapta geçen “Tayyip Erdoğan-Fethullah Gülen görüşmesi”yle ilgili iddialar, ne yazık ki somut herhangi bir bilgiye ve belgeye değil, tamamen o dönemdeki bazı dedikodulara dayanmaktadır. Zaten kitapta da buna dair hiçbir bilgi ya da belgeye atıf yoktur. Üzülerek ifade edeyim ki, bizzat kendi yazdığım bu iddiaların kamuoyuna bilgi ya da belge gibi sunulacak hiçbir yanı yok. Ne gazeteciliğim, ne de bugüne kadar yaptığım herhangi bir görev bu kitaptaki sözkonusu iddiaları doğru kılmaz. Sayın Cumhurbaşkanımızın FETÖ ve benzeri uluslararası şebekelerle mücadelesine gölge düşürmeyi hedefleyen hiçbir sözün ve iddianın, 20 yıl önce de olsa, altında imzam bile bulunsa savunulacak bir yanı olamaz.”

Güngör, 23 Ocak 2012’de attığı bir twette ise söz konusu kitapta yazdıklarının arkasında olduğunu ifade etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler