Bozdağ: FETÖ'yü ilk kez terör örgütü ilan eden Erdoğan'dır

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, FETÖ'yü ilk kez terör örgütü kabul ve ilan eden kişinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu savundu.

Yayınlanma: 03.06.2018 - 08:06
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, FETÖ’nün ihaneti ortaya çıkmadan önce söylenmiş bazı sözlerin gündeme getirilmesinin, sadece FETÖ’cülerin sevindirileceğini belirterek, “FETÖ/PDY’nin terör örgütü olduğu anlaşıldıktan sonra, 17/25 Aralık’a CHP destek verdi” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin mitinginde FETÖ elebaşı Gülen hakkında geçmişte hükümetten isimlerin söylemlerinden oluşan videoyu izletmesi üzerine sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. FETÖ’nün ihaneti ortaya çıkmadan önce söylenmiş bazı sözlerin gündeme getirilmesinin yalnızca FETÖ’cüleri sevindireceğini açıklayan Bozdağ, CHP'yi FETÖ'nün terörist bir yapılanma olduğu anlaşıldığı halde 17/25 Aralık’a destek vermekle suçladı.

<haber-yatay:988267,570897>

Açıklamasının başında FETÖ/PDY’yi ilk terör örgütü kabul ve ilan eden liderin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu aktaran Bozdağ, “FETÖ/PDY terör örgütü ile ilk aktif mücadele eden Başbakan da Cumhurbaşkanı da lider de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. FETÖ/PDY terör örgütü ile aktif mücadele eden ilk hükümet de Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanı olduğu cumhuriyet hükümetidir. FETÖ/PDY’yi terör örgütü kabul/ilan eden ilk parti AK Parti’dir, ilk genel başkan da AK Parti genel başkanı Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı.

 “FETÖ’nün ihaneti ortaya çıkmadan önce söylenmiş bazı sözleri gündeme getirerek, sadece FETÖ’cüleri sevindirirsiniz, bizim FETÖ ile mücadelemize zarar veremezsiniz”

Bugün FETÖ/PDY ile sürdürülen aktif, kararlı mücadelenin Erdoğan ve yol arkadaşları sayesinde verildiğini ifade eden Bozdağ, “Hiçbir izan, insaf ve vicdan sahibi hakkaniyetli birisi bunun aksini söylemez. Bundan 5 yıl, 10 yıl önce diğer bir ifadeyle FETÖ’nün devletimize, vatanımıza ve dinimize ihaneti ortaya çıkmadan önce söylenmiş bazı sözleri gündeme getirerek, sadece FETÖ’cüleri sevindirirsiniz bizim FETÖ ile mücadelemize ve bu mücadeledeki kararlılığımıza zarar veremezsiniz” açıklamasında bulundu.

“FETÖ/PDY’nin terör örgütü olduğu anlaşıldıktan sonra, 17/25 Aralık’a CHP destek verdi”

Bozdağ, CHP’yi 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ’ye destek olmakla suçladığı açıklamasında şunlara yer verdi:

“FETÖ/PDY’nin terör örgütü olduğu anlaşıldıktan (17/25 Aralık 2013’ten) sonra; 17/25 Aralık’a CHP destek verdi. FETÖ/PDY’nin kumpas kasetlerini TBMM Parti Grup Toplantısında CHP Genel Başkanı dinletti ve canlı yayınlanmasını sağladı. FETÖ/PDY’nin MİT tırlarına yaptığı operasyona CHP sahip çıktı. Tıpkı FETÖ/PDY gibi Türk hükümetini terör örgütlerine destek ve silah vermekle CHP suçladı. FETÖ/PDY’nin yargıdaki gücünü kırmak için Hakimler ve Savcılar Kurulu kanunda yapılan değişikliklere CHP karşı çıktı. FETÖ/PDY’nin Yargıtay, Danıştay, Hakimler ve Savcılar Kurulu, Adalet Akademisi, hakimiyetine son vermek için yapılan değişikliklere de CHP karşı çıktı. Hem bu değişiklikleri ve hem de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kanunundaki değişiklikleri, Anayasa Mahkemesine CHP taşıdı. FETÖ/PDY’nin yargıdaki mensupları eliyle operasyon yapmalarını engellemek için getirilen düzenlemelere (http://TMK.md .10’a göre kurulu ÖYM’lerin kaldırılması, Sulh Ceza Hakimliklerinin kurulması, bazı CMK değişiklikleri..) CHP karşı çıktı ve düzenlemeleri AYM’ye taşıdı. 2014 Mahalli seçimler, 2014 Cumhurbaşkanı seçimi, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 milletvekili seçimleri ile 16 Nisan 2017 halkoylamasında CHP, FETÖ/PDY ile birlikte hareket etti (Birgül Ayman Güler’in açıklamaları ve arazideki fotoğraflar... bunun delilidir). Dershanelerin kapatılmasına CHP karşı çıktı ve dershaneleri kapatan yasayı Anayasa Mahkemesine CHP götürdü.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler