‘Sizi kandırdılar’

İnce, referandumda yüzde 70 ile ‘evet’ rekoru kıran Şanlıurfa’dan seslendi: “Kusura bakmayın dost acı söyler. ‘Evet’ oyu verirken neye evet dediğini düşüneceksin”

Yayınlanma: 06.06.2018 - 21:58
Abone Ol google-news

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 2017 referandumunda yüzde 70 ‘’evet’’ diyerek rekor kıran Şanlıurfa’dan seslendi. Urfalılara, ‘’Sizler referandumda ‘evet’ derken, Erdoğan sizi kandırdı. Siz ‘evet’’ derken, mazotu pahalıya aldınız ama milletvekili sayısını arttıdınız’’ diyen İnce, ‘’Kusura bakmayın dost acı söyler. Siz yaptınız, rekor sizde’’ dedi. GAP gibi bir proje varken kuyulardan su çekildiğini belirten İnce, ‘’Bu Erdoğan’ın ayıbıdır’’ diye konuştu. Cumhurbaşkanı adayı İnce Şanlıurfa’da Müze Maydanı’nda halka seslendi. İnce’nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

-İslami Bilimler Üniversitesi kuracağız: Türkiye’de huzura, barışa ihtiyacımız var. 3B projemiz var. Bir; barışacağız. İki ekonomik olarak büyüyeceğiz. Üç; adil bölüşeceğiz. Barış ekonomisi kuracağız. Şanlıurfa’da cumhurbaşkanı seçildiğimde, dünyanın en büyük İslami Bilimler Üniversitesi’ni kuracağız. Ilımlı İslam değil, radikal İslam değil, ilimli İslam ilim. Hurafeler, yobazlar, radikaller, sahtekarlar, din tüccarları değil ama dünyanın en büyük İslami Bilimler Üniversitesi’ni buraya kuracağız.

-Bu Erdoğan’ın ayıbı: Dünyanın en büyük bölgesel kalkınma projelerinden biri GAP. 1989’dan bu yana 100 milyar TL harcadık ama işin ilginci 120 milyar TL geri aldık. Nereden geri aldık? Barajlarda ürettiğimiz elektirikten geri aldık. Enerjide GAP’ın yüzde 80’ini tamamladık ama sulamada yüzde 30’unu tamamladık. Hala GAP gibi bir proje varken kuyulardan su çekiliyorsa bu devletin, bu hükümetin, bu Erdoğan’ın ayıbıdır. Size sözüm olsun; bu tarihi not edin. 3 yıl içinde 1.3 milyon hektar alanı su ile buluşturacağız. Ceylanpınar’ı damızlık ve tohum ıslahı için Türkiye’nin, bölgenin gözbebeği yapacağız.

 -Tarımı Göbeklitepe’den öğrendiler: 15 yılda 190 milyar dolar tarımsal ithalat yaptılar. Bu dönemde tarıma verdikleri destek ise 19 milyar dolar. Dışarıdan aldıkları tarımsal ürünlerin onda birini çiftçiye verdiler. Mercimeğin, buğdayın ana vatanı burası ama ne yazık ki Kanada’dan mercimek, Rusya’dan buğday alyoruz. Tarımı yeryüzü Göbeklitepe’den öğrendi, bu durum Türkiye’ye hiç yakışmıyor.

-Erdoğan sizi kandırdı: Rusya’da çiftçi mazotun litresini 0.68’e alıyor. ABD’de 0.85, Türkiye’de 1.27 dolara alıyor. Rusya’dakinin ABD’dekinin iki katı fiyatına mazot alıyorsun ama Türkiye’nin nüfusu 80 milyon, milletvekili sayısı 600. Rusya’nın nüfusu 150 milyon, milletvekili sayısı 450. Yani Rusya Türkiye’nin iki katı, milletvekili sayısı 450. ABD’nin nufusu 300 milyon, milletvekili sayısı 535. Yani sizler referandumda ‘evet’ derken, sizi kandırdı Erdoğan. Siz ‘evet’ derken, mazotu pahalıya aldınız ama milletvekili sayısını arttıdınız. O buğday tarlalarında o emeklerinizin bir kısmını daha çok milletvekili maaş alsın diye gidip ‘evet’ oyu verdiniz. Kusura bakmayın dost acı söyler. Siz yaptınız, rekor sizde. Yani evet oyu verirken düşüneceksin, neye ‘evet’ veriyorsun. ABD 300 milyon Türkiye 80 milyon, ABD’de 535 milletvekili var 80 milyonluk Türkiye’de 600 milletvekili var. Karar senin.

-Silah değil traktör sesiyle uyanacağız: Şanlıurfa’da ilk okullarda derslik başına öğrenci sayısı 37, Yalova’da 18. Olmaz bu, doğru değil. Yalova’da derslik başına 18 ise Şanlıurfa’da da 18 olacak. 37 çocuğu bir sınıfa koyacaksın, Yalova’da 18 çocuğu bir sınıfa koyacaksın. Böyle adalet, barış, kardeşlik olmaz. Bu ülkenin sınırlarında kan aksın istemiyorum. Bu ülkenin sınırlarından bereket fışkırtacağız. Bu ülkenin topraklarında Harran’da Şanlıurfa’da, silah sesi değil traktör sesiyle uyanacağız.

-Reyting rekoru kırarız: Meydanlara gelip şöyle söylüyor; ‘Sana ekonomi öğreteceğim’. Ben de önce diplomanı göster de sonra diyorum. Geçenlerde bir yandaş yazar diyor ki; ‘Onun diplomasını FETÖ’cüler çalmış.’ FETÖ’cüler de açıklama yaptı, ‘Çalacaktık aradık ama bulamadık’ diye. Sayın Erdoğan, meydanlara çıkıp benim olmadığım yerlerde bana ekonomiyi öğreteceğini söylüyorsun. Bana ‘çırak’ diyorsun. Bak arkamdan konuşma. İsteğin kanalda prompterını, danışmanlarını hepsini al gel, bana ekonomi öğret. Belgesel gibi yapalım. Mesela gel bir kanala bana tarım öğret. Muharrem İnce, gel diyecek, gelmeyeceksin, sana kim inanır? Heralde dünyada reyting rekoru kırarız.

-Yazlık engellilerin olacak: İstanbul’da da 5 saray kullanıyor, onları da kullanmayacağım. Bir de Marmaris’e yazlık saray yaptırıyor, 300 odalı. Marmaris’teki 300 odalı yazlık sarayı namus şeref sözüdür engelli vatandaşlarıma tahsis edeceğim. Sırayla orada birer hafta tatil yapacaklar. Toplumu barıştırmak için buradayım. Ekmeğinizle oynamayacağız: Onlardan bizim farkımızı söyleyeyim. Şurada gördük, ‘’Ya oy ver ya işten çıkarsın’’ diyor. Kafaya bakın. AK Parti’ye oy veren kardeşlerim söz veriyorum, asla ekmeğinizle oynamayacağız. Kimsin sen, öyle bir şey olur mu? Belediye Başkanı’nın yaptığına bakın. Böyle kardeşlik olur mu? Bu yanlış. Olanların hepsini biliyorum. Merak etmeyin. Size başka bir şey söyleyeyim. Muharrem İnce seçildin, yemin ettin, göreve başladın, 24 saatte içinde yapacaksın. 24 saatte OHAL’i kaldıracağım.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler