’Rusya kazanır’ diyemedi

Putin’e göre Sambacılar, Tangocular, Almanya ve İspanya favori

Yayınlanma: 07.06.2018 - 07:19
Abone Ol google-news

 

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 14 Haziran'da Rusya'nın ev sahipliğinde başlayacak 2018 FIFA Dünya Kupası'nı kazanmaya en yakın adayların Almanya, İspanya, Arjantin ve Brezilya olduğunu söyledi.

Çin'in Qingdao kentinde yapılacak Şangay İşbirliği Örgütü Zirvesi'ne katılmak üzere 8-10 Haziran'da Çin'i ziyaret edecek olan Putin, ziyaret öncesinde soruları yanıtladı.

ARJANTİN VE BREZİLYA ÖN PLANDA

Kupayı hangi ülkenin kazanacağına ilişkin görüşleri sorulan Putin, "Bu zor bir soru. Birçok ciddi ekip var. Latin Amerika'dan Arjantin ve Brezilya var. Önceki turnuvalarda Almanya çok mükemmel bir şekilde mücadele etti, İspanyollar da güzel bir futbol ortaya koydu. Mutlaka başka ciddi ekipler de olacaktır ancak sadece en iyi takım kazanacak" yanıtını verdi.

RUSYA MİLLİ TAKIMI'NIN SONUNA KADAR MÜCADELE ETMESİNİ UMUYORUZ

Putin'e Rusya Milli Takımı'ndan neler beklediği de Rusya'nın son dönemde iyi sonuçlar almadığını üzülerek kabul eden Putin, "Ancak Rusya'daki tüm taraftarlar ve futbolseverler, takımımızın modern, ilgi çekici ve güzel bir futbol ortaya koymasını ve sonuna kadar mücadele etmesini umuyor" dedi.

DÜNYADAKİ TÜM TARAFTARLARA GERÇEK BİR ŞÖLEN SUNMAK İSTİYORUZ

Rus lider, turnuvanın ev sahibi olarak ana hedeflerinin güzel bir Dünya Kupası organizasyonu gerçekleştirmek ve dünyadaki tüm taraflara gerçek bir şölen sunmak olacağını da vurguladı.

MÜMKÜN OLDUĞUNCA FAZLA MAÇA GİTMEYE ÇALIŞACAĞIM

Putin, ev sahibi ülkenin devlet başkanı olarak turnuvanın açılış ve kapanış törenlerine katılacağını ve programına bağlı olarak mümkün olduğunca fazla maça gitmeye çalışacağını sözlerine ekledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler