‘Saray zehir zıkkım olsun’

Akşener, Erdoğan’a gençlerin işsizlik sorununu hatırlatarak, “Okluk Koyu’nda 450 odalı Saray yapıyor, 50 bin ağacı katlediyorsun” diye seslendi.

Yayınlanma: 09.06.2018 - 20:26
Abone Ol google-news

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, vaadlerine karşı kaynak soran Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın harcamalarını ‘israf’ olarak değerlendirerek “Sen bin 153 odasıyla Saray yaparken ben gençlere iş imkanı sağlayacağım. Gencin aç, işsizse, evlenemiyorsa ve sen Okluk Koyu’nda 450 odalı Saray yapıyorsan 50 bin ağacı katlediyorsan haram zıkkım olsun” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Doğu Karadeniz turu kapsamında 24 Haziran seçimlerine 15 gün kala Trabzon Meydan Parkı’nda binlerce yurttaşa seslendi. Akşener’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

-Mızıkçı bunlar: 24 Haziran seçimlerine 15 gün kaldı. Niçin apar topar seçim olacağından bizim haberimiz yok? Kendileri karar verdiler ama mızıkçı bunlar. 24 Haziran’da Türkiye’nin ya şu andaki sisteminin devam etmesinden yana ya da bu sistemin değişmesinden yana karar vereceksiniz. Ben biliyorum ki Trabzonlular o haksızlığa son verecekler ve bu düzenin değiştiğine karar verecekler. Çılgın proje dedi. Ben bir soru sordum dut yemiş bülbüle döndüler. Tekrar soruyorum Trabzonlular cin gibidir. 65 milyar dolar Kanal İstanbul için bulunması gereken para. Türkiye’ye hangi gelir sağlanacak sorusunu sordum dut yemiş bülbül oldular. 16 yıldır iktidardasınız millete, insana dokunan projeler yapmanız lazım.

-Uyuz oluyor: Buna uyuz oluyor gençlere cebindeki parayı sorduğum zaman. Gençlikte para yokmuş. Genellikle iki lira, en yükseği 10 lira para çıkıyor. Ev kadınının cebinde de doğru düzgün para yok. Vatan çocuklarının ceplerinde para yok. Ama bakan çocuklarının neleri var. Para sayarken parmak uçları su toplar adamın. Bir tarafta bakan, diğer tarafta vatan çocukları. Ağaların siniri bozuldu. Düzene çomak sokuyoruz.

-Beceremediler: Gariban emeklilerden, bit kadar maaş alan emeklilerden muayene ve ilaç katkı payı alıyorlar. Onu da kaldıracağız dedik suratları asıldı. Ve biner lira para yatırdılar ama onu da becerememişler. Bazılarına 500, 750 bazılarına da bin gitmiş. Biz ise her bayram 1500 lira emeklilerimize iyi bayramlar ikramiyesi vereceğiz.

-3+1 yetmiyor: Sen bin 153 odasıyla Saray yaparken ben gençlere iş imkanı sağlayacağım. Türkiye her yıl kar edecek. Sen Saray yaparsan ve ‘itibardan tasarruf olmaz’ dersen bütün bunlar haram zıkkım olsun. Gencin aç, işsizse, evlenemiyorsa sen Okluk Koyu’nda 450 odalı Saray yapıyorsan 50 bin ağacı katlediyorsan haram zıkkım olsun. Rahmetli Özal oturdu orada. 3 oda, 1 salon bina. Tabii beyefendiye 3 oda bir salon yetmez. Olacak 450 odalı. Size soruyorum. Milletin parasıyla milletin derdine deva olmak yerine eğer siz kendinizin gönlünü eğlendiriyorsanız, bir adamın gönlünü, keyfini etmek için bir ülkenin geleceği yok ediliyorsa bu düzen değişecektir.

-Al sana problem: Çiftçinin hali perişan, tarlasına küstürülmüş çiftçiler. Fındığı yok etmek için elinden gelen gayreti gösteriyor. Fındığın içine tükürdün. Fındık alımının ve dünyaya pazarlamasında aradaki kurumu Fiskobirliği çıkardı. Berlusconi’nin şirketini koydu. Daha sonra el değiştirdi bu şirketi FETÖ’cüler almış. Al sana bir problem daha.

-Fındık 15 lira olacak: Fındığın devletin ilan etmesi gereken fiyatı 15 liradır. Hadi bakalım ilan et bakalım fındığın taban fiyatını biz 15 lira. Biz 24’ünden sonra ilan edeceğiz. Seni de görelim bakalım. Türkiye 5 yıl içinde ithalatı bırakıp kendi kendine yeten bir ülke olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler