İstihbarat muhalefeti fişliyor

AKP’nin cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, İnce’nin Diyarbakır mitingi hakkında istihbarat aldığını ve katılanların HDP’li olduğunu söyledi. Erdoğan’ın bu sözleri rakiplerini ve mitinglerini istihbarat örgütüne izlettirdiği yorumlarına neden oldu.

Yayınlanma: 12.06.2018 - 22:56
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Diyarbakır’da yaptığı mitingine ilişkin ‘istihbarat raporları’ olduğunu ve bu raporlara göre mitinge katılanların büyük çoğunluğunun HDP’li olduğunu söyledi. Erdoğan’ın bu sözleri akıllara ‘Muhalefetin mitinglerine katılanlar fişleniyor mu’ sorusunu getirirken, muhalefet kanadı ve yurttaşlar bu sözlere tepki gösterdi. İnce sosyal medya hesabından ‘istihbarat birimlerinin görevinin miting katılımcılarını takip olmadığını’ söylerken yurttaşlar da yazdıkları tweetlerle, istihbarat birimlerinin siyasi çıkarlar için kullanılmasının yanlışlığına vurgu yaptı.

Erdoğan, Eskişehir Vilayet Meydanı’nda partisince düzenlenen mitingde konuştu. Son 16 yılda Eskişehir’e 21 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Erdoğan, “Belediyelerde hepsini topladınız, Büyükşehir’i alamadık. İnanıyorum, Mart’ta inşallah Büyükşehir’i de alacağız. Çünkü bunlardan bir şey olmaz. Bunların ne yaptığı Eskişehir’de belli; ama bizim ne yaptığımız da belli. Eskişehir’e hızlı treni getirdik mi? Tüm bölünmüş yoları yaptık mı, derslikleri yaptık mı? Sağlıkta 21 adet tesis inşa ettik. Eskişehir Şehir Hastanesi, bin 81 yatak kapasiteli dev bir eser. Şehir hastanemizi inşallah, bu yıl sonuna kadar hizmete alıyoruz” dedi.

‘Bu kadar geyik yeter’

‘Millet Kıraathanesi’ projesiyle ilgili İnce’nin eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, “Bizim bu 146 projemizden sadece biri olan Millet Kıraathanelerinin içindeki keklere takılmışlar. Onun peşinden gidiyor. Asıl kek, işte bunlara denir. Onun için ben diyorum ki artık bu kadar geyik yeter” ifadesini kullandı.

HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için “teröristbaşı” ifadesini kullanan Erdoğan, İnce’nin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etmesini eleştirdi. Erdoğan, “Şimdi ben buradan Bay Muharrem’e bir takım sorular sorayım. Asıl onların cevaplarını versin ki milletimiz kalibresini öğrensin. Mesela bu zat, Türkiye’nin terörle mücadelesi konusunda acaba ne düşünüyor? Düşünün terörist başını Edirne cezaevinde ziyaret eden bir kişiden ne bekleyebilirsiniz” dedi.

İnce’nin önceki gün Diyarbakır’da yaptığı mitingi eleştiren Erdoğan, “İşte Diyarbakır’da dün miting yaptı. İstihbarattan aldığım bilgi ne biliyor musunuz? Bu mitinge katılanların neredeyse tamamına yakını HDP’li. Bay Kemal’de Hakkari’ye gitmişti bir tane Türk bayrağı yoktu. Ama şimdi ders almışlar. Bunlar böyle. Kimlerle beraber oturup kalktıkları ortada. Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu” dedi.

İnce’ye seçimlerde birinci çıkmazsa siyaseti bırakıp bırakmayacağını soran Erdoğan, “Fakat Bay Muharrem’e de fazla yüklemeyelim, zaten partisinde girdiği bütün yarışları kaybetmiş. Genel Başkanı Türkiye genelinde girdiği bütün seçimleri kaybetmiş, bu da parti içindeki seçimleri kaybetmiş. CHP’nin başında ki zata her seçimdeki yaptığım teklifi şimdi bu defa Muharrem İnce’ye yapıyorum. Seçimlerden birinci çıkamazsak siyaseti bırakacağım diyebiliyor musun? Madem iddialısın sen de aynı sözü ver. Ver de Bay Kemal rahatlasın” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler