Cumhurbaşkanı yok!

Dünya Kupası'nın açılışına liderler davetli, Trump için kapı açık.

Yayınlanma: 14.06.2018 - 09:58
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün Moskova'da açılışı yapılacak FIFA 2018 Dünya Kupası'na davet edilip edilmeyeceği sorusuna yanıt veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD'li üst düzey yetkililer de dahil herkesi başkentte görmekten memnuniyet duyacağını söylediğini ifade etti.

Gazetecilere konuşan Peskov, Trump'ın bugün başlayacak turnuvaya davet edilip edilmeyeceği sorusuna yanıt verdi.

Peskov "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da herkesi misafir olarak görmekten memnuniyet duyacağını söyledi. Buna ABD'li en üst düzey misafirler de dahil" dedi.

Peskov, ABD'nin Dünya Kupası'nı ağırlama hakkı kazanması halinde Moskova'nın ABD'li yetkilileri davet edip etmeyeceği sorusuna da "Bunun için ABD'nin bir şey kazanmasına gerek yok" yanıtını verdi.

DÜNYA LİDERLERİ RUSYA'NIN MİSAFİRİ OLACAK

Peskov, Rusya ile şampiyona heyecanını paylaşacak yabancı misafir listesinin sürekli değiştiğini belirterek misafirler arasında olacak isimleri şöyle açıkladı:

Abhazya lideri Raul Khajimba
Azerbaycan lideri İlham Aliyev
Ermenistan lideri Nikol Paşinyan
Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko
Bolivya lideri Evo Morales
Kazakistan lideri Nursultan Nazarbayev,
Kırgizistan lideri Sooronbay Ceenbekov

Peskov ayrıca Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Moldova Devlet Başkanı İgor Dodon, Panama Devlet Başkanı Juan Carlos Varela, Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman el Suud, Tacikistan Devlet başkanı İmamali Rahman, Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev, Güney Osetya Devlet Başkanı Anatoliy Bibilov'un da Rusya'ya gelmesinin beklendiğini ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler