CHP’li Atıcı: Bakan Elvan tehdit etti

AKP ve MHP’nin elektrik direklerine siyasi afiş asmasına İl Seçim Kurulu’ndan veto geldi. İl Seçim Kurulu’nun “direklere siyasi afiş asılamaz” kararı üzerine bazı ilçelerde CHP’li belediyeler, direklere asılan AKP afişlerini kaldırdı. MHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi ise İlçe Seçim Kurulu kararını görmezden geldi. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, afişleri kaldıran CHP’li belediyelerin, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan tarafından tehdit edildiğini ileri sürdü.

Yayınlanma: 14.06.2018 - 16:49
Abone Ol google-news

AKP ve MHP’nin Mersin’de, İl Seçim Kurulu tarafından belirlenen alanlar dışında, bulvarların ortasındaki elektrik direklerine afiş asması kentte yeni bir tartışmaya neden oldu. CHP Mersin İl Başkanlığı, İl Seçim Kurulu’na başvurarak, başta şehir merkezindeki işlek caddeler Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ve Okan Merzeci Bulvarı olmak üzere birçok caddede orta kaldırımlarda bulunan direklere Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın ve bu partilerin logolarının yer aldığı afişler asıldığını belirterek, bunların kaldırılmasını istedi. İl Seçim Kurulu da AKP ve MHP’nin direklere afiş asmasının Yüksek Seçim Kurulu’nun genelgelerine aykırı olduğunu belirterek afişlerin kaldırılmasına ve ilgili belediyelere yazı yazılmasına karar verdi. Direklere siyasi afiş asılamayacağı yönündeki İlçe Seçim Kurulu kararları üzerine CHP’li ilçe belediyelerinin afişleri söktüğü, MHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin ise bu konuyla ilgili girişimde bulunmadığı öğrenildi.

Atıcı: AKP’nin bakanı açıkça tehdit ediyor

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise twitter hesabından yaptığı açıklamada “AKP’nin bakanı açıkça tehdit ediyor. Mersin il ve ilçelerinde neredeyse bütün elektrik direklerine yasa dışı olarak afişleme yapan AKP yargı kararı da dinlemiyor. Daha da vahimi afişleri zorunlu olarak toplayan belediyelere tehditler savuruyor. İşte AKP’nin gerçek yüzü. Mersin sahipsiz değildir. Büyükşehir Belediye Başkanlığı yasadışı olarak asılan AKP afişlerini derhal toplatmalıdır. Elbette halk bunların hesabını soracaktır” ifadelerini kullandı.

Silifke Belediye Başkanı Turgut: Bakan gittikten sonra afişleri kaldırdık

CHP’li Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, “Dün sabah (Çarşamba) tebligatı aldık. Bakan Elvan’ın iftar yemeği vardı. İftardan sonra indirelim dedik. İftardan sonra da programları varmış. Biz afişleri indirirken onların programı sürüyormuş. ‘Niye program bitmeden indiriyorsunuz ’diye tepkileri olmuş. Ufak bir gerginlik oldu ama afişlerin indirilmesiyle ilgili değil. Sanki etkinlik sırasında kasıtlı indiriyormuşuz gibi anlamışlar. Oysa biz anlayış gösterdik. ‘İftar programından sonra kaldıralım’ dedik. Nitekim Sayın Bakan gittikten sonra arkadaşlarımız afişleri kaldırdılar” ifadelerini kullandı. MERSİN


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler