İşte AKP'nin demokrasi anlayışı: Seçim 'rutin' işlem

TBMM Başkanvekili ve AKP Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için 'formalite' dedi.

Yayınlanma: 29.07.2014 - 13:58
Abone Ol google-news

AKP Kayseri teşkilatının bayramlaşma töreninde 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik açıklamalarda bulunan Türkiye Büyük Millet TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, söylediği sözlerle "İşte AKP'nin demokrasi anlayışı bu" dedirtti.

"SEÇİMDEN BAHSETMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL, RUTİN İŞLEM..."

Yakut, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 'usulen' yerine getirilecek 'rutin' bir işlem olduğunu öne sürerek, şunları söyledi:

"Başta başbakanımız olmak üzere 3 adaya başarılar diliyorum. Seçimden bahsetmemiz söz konusu değil. 10 gün gibi süre kaldı. Sadece usulü işlem yapılacak. Son yapılan kamu araştırmaları herkesin malumu yüzde 18’lik bir fark var. 10 Ağustos’ta sadece rutin bir işlem yerine getirilmiş olacak. Başbakanımız ilk defa milletin oyuyla cumhurbaşkanı olacak. Cumhurbaşkanı olduğunda neler yapacağını da hem Türk kamuoyuna hem de dünya kamuoyuna açıkladı. Farklı bir cumhurbaşkanı olacağını belirtti. 10 Ağustostaki seçim bir dönüm noktası olacak. Milletin kendi seçmesi anlamında dönüm noktası olacak. Millet iradesinin yansıması açısından çok önemli."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler