"Kadınlar, 10 Ağustos'ta sandık başında kahkaha atsın"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, Bülent Arınç'ın "Erkek zampara olmayacak. Eşine bağlı olacak. Kadın ise, iffetli olacak. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak" sözlerine yanıt olarak, "Bütün kadınlar 10 Ağustos'ta sandık başında bir kahkaha atsınlar, yüksek sesle" tavsiyesinde bulundu.

Yayınlanma: 29.07.2014 - 16:04
Abone Ol google-news

Ankara'da bugün bayramlaşma günüydü. DP Genel Sekreteri Ertan Küçükay başkanlığındaki heyet CHP'yi ziyaret etti. Bu ziyarette de Gazze'de yaşanan dramın yanı sıra İhsanoğlu'nun adaylığı değerlendirildi.

Küçükay, Gazze için sonuca gidecek adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu ise Arınç'ın açıklamalarına atıfta bulunarak, şunları kaydetti:

"Eşit olmayan, adalete sığmayan önemli bir davranış da kadına karşı olan politikada kendini gösteriyor. Daha dün bu zihniyetin bir yansımasına şahit olduk. Biliyorsunuz bu iktidar kadının kaç çocuk doğuracağından, aile yapısının nasıl olacağından, nerede gülüp nerede gülmeyeceğinden, her şeye kendine göre yön vermeye çalışıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu toplumun yarısını meydana getiren kadındır. Sen onun yaşamının üzerine, toplumdaki eşit konumunun üzerine ipotek koyarsan, onun kişisel özgürlüğünü ayaklar altına alırsan, zaten o toplumun yarısının hakkının kalktığı bir gelecek ortaya koymuş oluyorsun. Bizim istediğimiz bütün vatandaşların eşit, özgür vatandaşlar olduğu, birlik ve beraberlik içinde yaşadığı bir Türkiye. Bunu sağlayamadığımız zaman, ne hale geleceğimiz için bakın Suriye'ye, Irak'a..."

Levent Gök'ün Arınç'ı eleştirerek "bu söze ancak gülünür" demesi üzerine ise Erdoğdu, "Bütün kadınlar 10 Ağustos'ta sandık başında bir kahkaha atsınlar, yüksek sesle. Güzel olur, oylarını atarken arkadan bir kahkaha sesi gelsin" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler