CHP'li Tekin'den Arınç'a sert tepki

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Bülent Arınç'ın "Erkek zampara olmayacak. Eşine bağlı olacak. Kadın ise, iffetli olacak. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak" sözlerine tepki gösterip "Aksine bizim kadınlarımız hep gülecekir. Sizin inadınıza gülecektir" dedi.

Yayınlanma: 29.07.2014 - 21:12
Abone Ol google-news

CHP Bodrum İlçe Teşkilatı'nın bayramlaşma törenine CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de katıldı. Partililerle ve çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirip,bayramlarını kutlayan Tekin, seçim dönemine ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TRT muhabirinin bayramlaşma etkinliğine katılıp katılmadığını soran Tekin, katılım olmadığını öğrenince, "TRT kime bağlı? Bülent Arınç'a bağlı. Hiç mi şerefiniz, haysiyetiniz yok? 76 milyondan yurttaştan almış olduğunuz vergilerle, 16 tane kanal sizin kıçınızda, sizin yayınlarınızı yapıyor. Sonra dönüyorsunuz, partimizin adında 'adalet' var diyorsunuz. Batsın sizin adaletiniz. Bu mu sizin adaletiniz?" dedi.

 

'KADINLARIMIZ SİZİN İNADINIZA GÜLECEKTİR'

Tekin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'daka partisinin bayramlaşma törenindeki konuşmasında "İffet çok önemli. Sadece bir isim değil. Kadın için de bir süstür, iffet. Erkek için de bir süstür. İffetli olacak. Erkek de olacak. Zampara olmayacak. Eşine bağlı olacak. Kadın ise o da iffetli olacak. Mahrem- namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak. Bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak, iffetini koruyacaksın" sözlerini sert bir dille eleştirdi. Tekin, "Türkiye'nin ne kadar tehlikeli bir süreç ile karşı karşıya olduğunu yakından görmek mümkün değil. Basının medyanın prangalandığı, insanların kendisini özgürce ifade edemediği bir ortamda bütün olup bitenleri görmeniz mümkün değil. Ama yine karşımızda pişkin, gerçekten bu mübarek günde çok ağır cümleler kullanmak istemiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin namusunun rehin alındığı bir dönemde kadınların nasıl davranacağını, kadınların nerede gülüp gülmeyeceğini siz mi tarif edeceksiniz. Aksine bizim kadınlarımız, hep gülecektir. Sizin inadınıza gülecektir. Konsolosun annesinin Bursa'da sabaha kadar ağladığını, Bülent Arınç gidin görün orada. Milyonlarca Suriyeli, Iraklı kadının, Türkiye'de her ay onlarca, yüzlerce kadının intiharını görmeyeceksiniz ama döneceksiniz, insanların nasıl yaşayıp yaşamayacağına, nasıl gülüp gülmeyeceğini siz tarif edeceksiniz" diyerek, tepkisini dile getirdi.

 

'DIŞ POLİTİKA İÇİN BU SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Tekin, "Dış politika nedeniyle bu seçim çok önemli. 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde, Türkiye'nin gücünü bütün dünya bilir. Uçan kuşumuza bile yan bakamazken, şimdi bu ülkenin uçağı düşürülüyor. Bu ülkenin 53 vatandaşı öldürülüyor. Devlet adına orada görev yapan 49 insanın rehin alındığı bir dönemde Cumhurbaşkanlığı seçimi yapacağız. İçerideki sorunlarımızı bir şekilde aşarız. Dışarıdaki sorunlarımız kısa bir sürede aşılabilecek sorunlar değildir. Bunu hepimizin bilmesi gerekiyor. Aynı zamanda çaresiz kalmış bir iktidar, dış politika konusunda ne yapacağını bilmiyor. Ama bunların hiç biri ne yazık ki kamuoyunu pek yansımıyor. Bir kısım medyamız olabildiğince ciddi çaba sarf ediyor. Bir kısım medyada, haram medya var ki, ona 'havuz medya' diyorlar. Havuz dediğiniz temiz sudur. İnsanların girdiği yerdir. Onların adı haram medyadır. 650 milyon dolarla, iş adamlarından alınan rüşvetle oluşturulmuş bir medyadır. Bu medya da kamuoyunu bilinçlendirecek. Tüm bunları geçmiş dönemlerde güçlü medya, güçlü sivil toplum örgütleri, güçlü sendikalar var. Bütün bunlar ortadan kalkınca, bunların adına görev yapacak tek bir kurum var oda Cumhuriyet Halk Partisi'dir. CHP'ye çok önemli görevler düşüyor. Nerede mağduriyet varsa, CHP oraya gitmek zorunda kalıyor. Bu iktidarda yarın mağdur olursa CHP yanında olacaktır. En ceberrut dönemde üniversitelerde bilim insanları baş kaldırabiliyordu. Barolar, kamuda çalışanlar rahatlıkla kendilerini ifade edebiliyordu. Bugün ne yazık ki hiç birisi yok. Sendikaların bir kısmı neredeyse bu ülkeyi soyanları "Dik dur, soy bizi" diyebilecek kadar aymazlaşmış sendikalarla karşı karşıyayız. Düşünün binlerce çalışanların, asgari ücretle çalışan insanların aidatlarıyla bu ülkeyi soyanlara ilan verebilecek duruma gelmiş" dedi.

Tekin, 10 Ağustos'taki seçimlerde Cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için oy da istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler