‘Terör istismarı’ uyarısı

Erdoğan’ın terör istismarına başvurduğunu söyleyen İnce, ‘7 Haziran’la, 1 Kasım arasında yaşananları unutmayın ve hazırlıklı olun’ diye konuştu.

Yayınlanma: 16.06.2018 - 23:32
Abone Ol google-news

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde İstanbul’daydı. Beykoz’da, Üsküdar’da, Sancaktepe’de ve Pendik’te miting yapa İnce, seçimin ciddi bir iş olduğunu söyleyerek, her bir partiliden 24 Haziran’a kadar üç kişiyi ikna etmesini istedi.

‘Hazırlıklı olun’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın terör konusunda samimi olmadığını aktaran İnce, “Terörü istismar ediyor. Bir gün geliyor analar ağlamasın diyor, öbür gün geliyor şehitlik diyor, öbür gün İmralı’ya postacılık yapıyor. İstismara hazırlıklı olun. 7 Haziran’la, 1 Kasım arasında yaşananları unutmayın ve hazırlıklı olun. Çünkü Erdoğan sandıktan ve kendisinden başka hiç bir şeyi düşünmüyor” dedi. Beykoz’daki kapatılan deri kundura, TEKEL ve şişe cam fabrikalarına da değinen İnce, bu fabrikalarda toplamda 10 bin kişinin çalıştığını, fabrikaların kapatılmasıyla ise çalışanların oradan ayrılmak zorunda kaldığını aktardı.

‘Allah’tan korkmaz yalancı’

İnce Diyarbakır’da yaptığı mitinge ilişkin Erdoğan’ın ‘istihbarat raporları var’ sözlerini de hatırlaratak şunları söyledi: “Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz bir yalancı bu. Meydana gelenlerde Türk bayrağı yok diyor. Yalan söylüyor. Hepsinde vardı. Meydana gelenler HDP’liydi diyor. Nereden anladın, kavun mu kokluyorsun? MİT söylemiş. MİT’in görevi bu mu? MİT meğer Muharrem’i izleme teşkilatıymış. Allahın izni milletin isteğiyle iktidara geldiğimde general siyasilerin iftar sofralarında yalakalık yapmayacak. Danıştay üyeleri siyasi tweet atmayacak. MİT, kimsenin özel hayatına bakmayacak. Görevini yapacak. Miting alanında kim varsa sana ne? Bombalar patlıyor, insanlar ölüyor siz ona bakacaksınız. Eksik söylemiş MİT, meydanda çok sayıda AK Partili kardeşim de vardı. İnce’nin Üsküdar Mitingi ise seçim otobüsünün çamura saplanması nedeniyle gecikmeli başladı. Üsküdarlılara seslenen İnce, “Yarın Tunceli’ye gideceğim, Elazığ ve Tokat da var. Türkiye’yi karış karış dolaşıyoruz. Sokaktaki değişim rüzgarı ve sokaktaki umut bana şunu söylettiriyor: Bu iş bitti, bu iş tamam” dedi.

‘Çakma dünya lideri’

“Erdoğan’a Türkiye’nin her yerinden seslendim” diyen İnce, “Şimdi de Erdoğan’a evinin dibinden sesleniyorum. Erdoğan, sen çakma dünya liderisin. ‘Ustayım’ diyorsun, bana da ‘çırak’ diyorsun da dilin kemiği yok. Sende şu kadar yürek, bilgi varsa televizyonda karşıma çık. Seninle sadece ekonomi konuşacağız, gel televizyona hani sen dünya lideriydin? Niye gelemiyorsun” diye konuştu. Bedelli askerlik konusuna da değinen İnce özetle şunları söyledi: “Bedelli askerlik hiç içime sinmiyor ancak toplumsal bir beklenti var. Bir defaya mahsus olmak üzere izin verebilirim. Şartım da şudur: Toplanacak paraların 3’te birini er olarak askere gidenlere vereceğiz. 3’te birini şehit ve gazi yakınlarına vereceğiz. Diğer 3’te birini de savunma sanayine vereceğiz. Böyle olursa kabul ederim.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler